Πέθανε ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο μεταμοσχεύθηκε καρδιά χοίρου


Πέθανε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έκανε μεταμόσχευση καρδιάς από γενετικά τροποποιημένο χοίρο.


Ο Ντέιβιντ Μπένετ, ο οποίος είχε καταληκτική καρδιοπάθεια, επέζησε για δύο μήνες μετά το χειρουργείο στις ΗΠΑ.


Ο  Bennett προχώρησε σε μεταμόσχευση παρότι γνώριζε τους κινδύνους που συνδέονταν με την πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση.


Ο Bennett θεωρήθηκε θαύμα της σύγχρονης επιστήμης, καθώς συνέχισε να αψηφά τις πιθανότητες, επιζώντας περισσότερο από ένα μήνα μετά τη μεταμόσχευση καρδιάς από χοίρο που πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2022 στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ .


Κατά την διάρκεια της ανάρρωσής του, ο Bennett κάθισε στο κρεβάτι και τραγούδησε με πραότητα το "America the Beautiful" καθώς η Jhené Aiko ολοκλήρωσε τη διασκευή της πριν από το Super Bowl LVI.


«Η καρδιά πάει περίφημα. Έχουμε αρκετούς καρδιολόγους που προσπαθούν να βρουν κάποιο ελάττωμα, αλλά δεν τα κατάφεραν», είχε δηλώσει ο επικεφαλής χειρουργός Δρ Muhammad M. Mohiuddin, Καθηγητής Χειρουργικής και Διευθυντής του Προγράμματος Καρδιακής Ξενομεταμόσχευσης στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ. . «Η καρδιά συσπάται έντονα όπως θα έπρεπε. Δεν έχει δείξει σημάδια απόρριψης».


Όμως η κατάσταση της υγείας  του άρχισε να επιδεινώνεται πριν από αρκετές ημέρες, είπαν οι γιατροί του στη Βαλτιμόρη, και ο 57χρονος πέθανε στις 8 Μαρτίου.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ