ΗΠΑ - "Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΣΤΙΣ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ"



Δέκα πρώην υπουργοί Άμυνας που υπηρέτησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ) έγραψαν μια κοινή επιστολή και προειδοποίησαν ότι "ο στρατός δεν πρέπει να παρεμβαίνει στα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών"


 Η κοινή επιστολή που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Washington Post υπογράφηκε από πρώην υπουργούς Άμυνας των ΗΠΑ Ashton Carter, Dick Cheney, William Cohen, Mark Esper, Robert Gates, Chuck Hagel, James Mattis, Leon Panetta, William Perry και Donald Rumsfeld .

Στην επιστολή, οι πρώην υπουργοί προειδοποίησαν ότι τα αμφιλεγόμενα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στις 3 Νοεμβρίου δεν αφορούν τη θέση του στρατού, επισημαίνοντας ότι "διαφορετικά , η εθνική ασφάλεια θα τεθεί σε κίνδυνο" .


Στην επιστολή, "Ορκίστηκε να προστατεύσουμε το Σύνταγμα από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς. Ο όρκος μας δεν είναι εναντίον ενός ατόμου ή ενός κόμματος." Χρησιμοποιώντας τις δηλώσεις τους, οι υπουργοί επέστησαν την προσοχή στη σημασία της ειρηνικής αποκέντρωσης.


Καλώντας τον Christopher Miller, τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, οι πρώην υπουργοί δήλωσαν ότι η μεταβίβαση εξουσίας στη νικηφόρα εκλογή Joe Biden πρέπει να γίνει ειρηνικά και νόμιμα.


"Η ένταξη του στρατού των ΗΠΑ στη συζήτηση για τις εκλογές μας ωθεί σε έναν επικίνδυνο, παράνομο και έξω από τον Συνταγματικό χώρο". Κάνοντας την αξιολόγησή τους, οι υπουργοί τόνισαν ότι είναι σημαντικό να ενεργήσουμε σύμφωνα με τα δημοκρατικά έθιμα και τους σχετικούς νόμους σχετικά με τις εκλογές και την αποκέντρωση.


Ο υποψήφιος των Δημοκρατών Τζο Μπάιντεν κέρδισε τις αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου. Αναμένεται ότι η νίκη του Μπάιντεν θα καταχωρηθεί επίσημα μετρώντας τις ψήφους των αντιπροσώπων στην κοινή σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στο Κογκρέσο στις 6 Ιανουαρίου.

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ