ΠΕΘΑΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ALEXEI NAVALNY

 

Πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 55 ετών ο Ρώσος γιατρός που ήταν υπεύθυνος για τη θεραπεία του Alexei Navalny όταν αυτός δηλητηριάστηκε από τον πράκτορα Novichok


Ο Sergey Maximishin  πέθανε από καρδιακή προσβολή αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου εργαζόταν την Τετάρτη το βράδυ λόγω της αύξησης της αρτηριακής του πίεσης, ανέφερε το Life.ru , επικαλούμενο εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Υγείας.


«Ο γιατρός στην πραγματικότητα πέθανε από καρδιακή προσβολή, επειδή είχε μια πολύ αγχωτική δουλειά και στην πραγματικότητα έχασε ανθρώπους που ήταν κοντά του», δήλωσε η εκπρόσωπος της Galina Nazarova.

«Είναι απλώς η ανθρώπινη καρδιά», πρόσθεσε


Ο Maksimshin, ο οποίος ήταν επικεφαλής της εντατικής θεραπείας, πέθανε στο καρδιολογικό ER του νοσοκομείου του στο Ομσκ.


«Έδωσε στο τοπικό του νοσοκομείο 28 χρόνια, έσωσε χιλιάδες ζωές και άφησε πολλούς ταλαντούχους μαθητές που θα συνεχίσουν την κληρονομιά του», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Περιφέρειας Ομσκ Αλεξάντερ Μουραχόφσκι.


«Ο Σεργκέι Μαξιμίσιν κυριολεκτικά έσυρε από την« άλλη πλευρά »ακόμη και τους πιο κρίσιμους, απελπισμένους ασθενείς με τα χέρια του.»


Περίπου 1.400 άτομα συνελήφθησαν , κυρίως στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, κατά τη διάρκεια έντονης διαμαρτυρίας για τη σύλληψη της Navalny, 44 ετών, ενός άγριου επικριτή του Κρεμλίνου, ο οποίος συνελήφθη κατά την επιστροφή του στη Ρωσία από τη Γερμανία, όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία για δηλητηρίαση. 


Ο Ναβάλι επιστρέφοντας στη Ρωσία, δικάστηκε σε 3 1/2 χρόνια φυλάκισης αφού οι αρχές αποφάσισαν ότι το ταξίδι του στη Γερμανία παραβίασε την αναστολή του.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ