ΗΠΑ -ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ PROUD BOYS

 

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του γραφείου του εισαγγελέα των ΗΠΑ συνελήφθη ο αρχηγός της ομάδας Proud Boys Νίκολας R. Ochs, 34 ετών από τη Χαβάη, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Daniel K. Inouye της Χονολουλού την Πέμπτη καθώς έφτανε στο σπίτι του από την Ουάσινγκτον


Ο Ochs που εμφανιζόταν σε φωτογραφίες να  χαμογελά  καπνίζοντας στις αίθουσες του Κογκρέσου κατά τη διάρκεια των ταραχών της Τετάρτης, συνελήφθη, ανέφεραν ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι.


Κατηγορείται για παράνομη είσοδο απαγορευμένων κτιρίων ή χώρων.


Οι εισαγγελείς χρησιμοποίησαν τους λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων του Ochs ως απόδειξη της συμμετοχής του στο όχημα υπέρ του Τραμπ που παραβίασε το Καπιτώλιο την Τετάρτη καθώς το Κογκρέσο ετοιμάστηκε να ψηφίσει εάν θα πιστοποιήσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020. Η selfie του καπνίσματος αναφέρεται στην καταγγελία.


«Γεια σας από την πρωτεύουσα [sic] lol», έγραψε ο Ochs στο Twitter την Τετάρτη το απόγευμα, με τίτλο έναν πυροβολισμό του και ενός άλλου ατόμου με αναμμένα τσιγάρα στο στόμα τους.


Ο Ochs, ο αρχηγός της φατρίας των Proud Boys στη Χαβάη, παραδέχτηκε ότι ήταν μέσα στο κτίριο του Καπιτώλιο, αλλά ισχυρίστηκε ότι ήταν εκεί ως «επαγγελματίας δημοσιογράφος» σε μια συνέντευξη στο CNN. 


«Δεν χρειαζόμασταν να μπουμε μέσα, απλά μπήκα και μαγνητοσκόπησα», είπε. «Υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι εκεί - δεν είχαν κανέναν έλεγχο της κατάστασης. Δεν με σταμάτησαν ή ρωτήθηκα. "


Η καταγγελία αναφέρεται επίσης σε μηνύματα υπέρ του Τραμπ που δημοσιεύτηκαν στην εφαρμογή Parler, δημοφιλή μεταξύ των δεξιών υποστηρικτών του προέδρου. 


"Δείξτε αυτό το tweet στους αριστερούς και πείτε ότι δεν θα το κάνουν όταν συνεχίζει να είναι πρόεδρος", έγραψε ο Ochs το Νοέμβριο, μαζί με ένα tweet από τον Πρόεδρο Trump που δήλωνε ότι κέρδισε τις εκλογές. «Φοβούνται και δεν λειτουργούν όταν φοβούνται».


Η ομάδα «Murder the Media» του Ochs κυκλοφόρησε για πρώτη φορά νέα σχετικά με τη σύλληψη του Ochs στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων ενημέρωσης Parler, δημοφιλής μεταξύ των κομμάτων της ακροδεξιάς, ισχυριζόμενος ότι είχε παρακολουθήσει το τυχαίο putch ως δημοσιογράφος.


Η υπόθεση Ochs είναι μεταξύ περισσότερων από 50 που έχουν κατατεθεί σε σχέση με ταραχές της Τετάρτης.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ