ΗΠΑ - ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΕΝΕΣΗ Η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 70 ΧΡΟΝΙΑ

 

Η Λίζα Μοντγκόμερι έγινε η πρώτη γυναίκα κρατούμενη στη σειρά θανάτου των ΗΠΑ που θανατώθηκε σε σχεδόν 70 χρόνια, αφού της δόθηκε θανατηφόρος ένεση μετά από παρέμβαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για άρση της αναστολής εκτέλεσης.


Η Μοντγκόμερι καταδικάστηκε σε θάνατο το 2007 για απαγωγή που είχε ως αποτέλεσμα θάνατο, αφού δολοφόνησε την 23χρονη Μπόμπι Στίνετ και απομάκρυνε το αγέννητο παιδί του θύματος από τη μήτρα της. 

Η εκτέλεσή της είχε αναβληθεί δύο φορές, λόγω του Covid-19 και αφού ο ομοσπονδιακός δικαστής επέτρεψε την αναστολή της εκτέλεσης, πριν παρέμβει το Ανώτατο Δικαστήριο για να του επιτρέψει να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το πρωί.


Στις 01:31 π.μ. τοπική ώρα στο Terre Haute της Ιντιάνα, η Montgomery κηρύχθηκε νεκρή. Οι αναφορές ισχυρίζονται ότι, όταν αφαιρέθηκε η μάσκα προσώπου της και ρωτήθηκε αν είχε κάποια τελευταία λόγια πριν της χορηγηθεί η ένεση, απλώς είπε «όχι»


Η Kelley Henry, δικηγόρος της Μοντγκόμερι, που υποστήριζε ότι η πελάτης της δεν πρέπει να εκτελεστεί λόγω ψυχικής ασθένειας και κακοποίησης καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής της, δημοσίευσε μια δήλωση λέγοντας ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στη θανάτωσή της «πρέπει να νιώθουν ντροπή»


Η κυβέρνηση δεν σταμάτησε καθόλου στο ζήλο της να σκοτώσει αυτή την άρρωστη και παραληρητική γυναίκα.


Η υπόθεση της Μοντγκόμερι είναι η 11η φορά που ένας κρατούμενος δέχεται θανατηφόρο ένεση σε ποινή θανάτου από τότε που ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε τις ομοσπονδιακές εκτελέσεις μετά από 17ετή παύση. Δύο ακόμη ομοσπονδιακοί κρατούμενοι πρόκειται να δολοφονηθούν πριν αναλάβει ο εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden. Αναμένεται να σταματήσει και, τελικά, να απαγορεύσει τη θανατική ποινή σε ομοσπονδιακό επίπεδο.  


Η τελευταία γυναίκα φυλακισμένη που εκτελέστηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στις ΗΠΑ ήταν η Bonnie Brown Hedy στις 18 Δεκεμβρίου 1953, για την απαγωγή και τη δολοφονία του εξάχρονου Bobby Greenlease στο Κάνσας Σίτι, Μιζούρι.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ