COVID19 - ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ



Ο θάνατος παιδιατρικού βοηθού δύο ημέρες μετά τη λήψη εμβολίου Covid έχει θέσει «σε επιφυλακή» τις πορτογαλικές υγειονομικές αρχές 


Σε συναγερμό οι υγειονομικές αρχές στην Πορτογαλία σήμερα μετά τον μέχρι στιγμής ανεξήγητο θάνατο μιας 41χρονης παιδιατρικής βοηθού δύο ημέρες αφότου έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου Covid.


Η γυναίκα, που μέχρι στιγμής δεν έχει αναγνωριστεί πέρα ​​από την ηλικία και την επαγγελματική της κατάσταση (βλέπε ενημέρωση παρακάτω), πέθανε στο κρεβάτι την Πρωτοχρονιά.


Σύμφωνα με ταμπλόιντ αναφορές το σώμα της ανακαλύφθηκε από τον σύντροφό της όταν επέστρεψε σπίτι .


Ο σύντροφος της γυναίκας «ζήτησε βοήθεια και απεστάλη VMER (ιατρική ομάδα ανάνηψης). Καταβλήθηκαν προσπάθειες για την αναζωογόνηση του θύματος «χωρίς επιτυχία».


Η γυναίκα ήταν μια από τις 538 επαγγελματίες υγείας στο νοσοκομείο καρκίνου IPO του Πόρτο που έλαβαν τα πρώτα τρυπήματα του εμβολίου BioNTech / Pfizer την περασμένη Τετάρτη.


Σε δήλωσή του στον Τύπο, το νοσοκομείο επιβεβαίωσε ότι η γυναίκα «έλαβε το εμβόλιο στις 30 Δεκεμβρίου, χωρίς να έχει κοινοποιηθεί ανεπιθύμητη ενέργεια, ούτε τη στιγμή του εμβολιασμού ούτε τις επόμενες ημέρες. 


Η αποσαφήνιση της αιτίας του θανάτου θα ακολουθήσει τις συνήθεις διαδικασίες για αυτές τις περιστάσεις ».


Προβλέπεται αυτοψία τη Δευτέρα , οπότε θα προκύψουν περαιτέρω πληροφορίες.


Σύμφωνα με το Correio da Manhã, δεν υπάρχει ένδειξη ότι η γυναίκα είχε «οποιαδήποτε ασθένεια ή επιπλοκή στην υγεία».


Προσφέροντας «θερμά συλλυπητήρια» στην οικογένεια και τους φίλους της γυναίκας, η δήλωση της IPO ανέφερε ότι η απώλεια της σε αυτό που περιέγραψε ως «ξαφνικό θάνατο» «είναι εξίσου αισθητή στο IPO Porto».



Η γυναίκα έχει πλέον αναγνωριστεί ως μητέρα των δύο παιδιών Sónia Azevedo που είχε δειπνήσει με την οικογένειά της τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς, και ήταν σε αυτό που φαίνεται να ήταν σε «τέλεια υγεία».


Έφυγε μετά το δείπνο για να επισκεφθεί το φίλο της στη Μαία (όπου βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι το επόμενο πρωί).


Σύμφωνα με τον  πατέρα της: «ποτέ δεν έπινε αλκοόλ, δεν έτρωγε τίποτα ιδιαίτερο ή ασυνήθιστο» και ήταν ένα «καλά και ευτυχισμένο» άτομο που ήταν τόσο περήφανο που ήταν από τους πρώτους που θα εμβολιαστεί, και μάλιστα είχε μοιραστεί μια φωτογραφία του γεγονότος μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Η κόρη της Sónia Azevedo, Vânia Figueiredo, είπαν στον Correio da Manhã: «Δεν ξέρουμε τι συνέβη. Όλα συνέβησαν γρήγορα και χωρίς εξήγηση. Δεν παρατήρησα κάτι διαφορετικό στη μητέρα μου. Ήταν μια χαρά. Μόλις είπε ότι η περιοχή όπου είχε εμβολιαστεί βλάπτει, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό… »


Ο πατέρας της νεκρής γυναίκας Abílio είπε στην εφημερίδα: «Θέλω να μάθω τι προκάλεσε το θάνατο της κόρης μου».


Αυτή η ιστορία δεν συζητήθηκε σε κανένα βαθμό στις τηλεοπτικές ειδήσεις χθες το βράδυ. Το αποτέλεσμα της αυτοψίας που έχει προγραμματιστεί για σήμερα δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί. (γράφτηκε τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 13.10)



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ