COVID19 - ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ 15 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΥ ΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας αναφέρει ότι η χώρα έχει εντοπίσει 15 άτομα που φέρουν την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή του κοραναϊού που ανακαλύφθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Σε δήλωση την Παρασκευή, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κόκα είπε ότι το στέλεχος βρέθηκε σε ταξιδιώτες που έφτασαν από το Ηνωμένο Βασίλειο. Είπε ότι βρίσκονται σε καραντίνα, μαζί με άτομα με τα οποία είχαν έρθει σε επαφή. Είπε ότι το στέλεχος δεν εντοπίστηκε σε επιβάτες από αλλού.


Η Τουρκία ανέστειλε πτήσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με άλλες χώρες στα τέλη Δεκεμβρίου μετά την ανακάλυψη της εξάπλωσης του νέου στελέχους και σε καραντίνα τουλάχιστον 4.603 επιβατών. 

Η Τουρκία άρχισε επίσης να απαιτεί αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής PCR για όλες τις διεθνείς αφίξεις την περασμένη εβδομάδα.



Η Τουρκία έχει ένα από τα χειρότερα ποσοστά μόλυνσης στον κόσμο, αλλά τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι ο μέσος όρος των ημερήσιων λοιμώξεων 7 ημερών έχει μειωθεί σε περίπου 15.000 από πάνω από 30.000 από την έναρξη των βραδινών απαγορεύσεων και το κλείσιμο του Σαββατοκύριακου στις αρχές Δεκεμβρίου.


Ο επίσημος αριθμός των νεκρών είναι 21.093, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του υπουργείου, αλλά οι επικριτές κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι σκόπιμα υποβαθμίζει την έκταση της επιδημίας του νομού.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ