ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΓΙΑ COVID-19 ΤΟ AMERIKANIKO ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ROOSEVELT

Σε καραντίνα βρίσκεται το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt (CVN 71)



Στο αεροπλανοφόρο αναφέρθηκαν 93 θετικά κρούσματα κορονοϊού και  593 αρνητικά αποτελέσματα, ενώ χιλιάδες ναύτες δεν έχουν ακόμη δοκιμαστεί.


Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ για λόγους ασφαλείας, σχεδιάζει να εκκενώσει 2700 ναυτικούς από το USS Theodore Roosevelt, το οποίο έχει πλήρωμα περίπου 5.500.

"Αυτό το πλοίο έχει όπλα σε αυτό, έχει πυρομαχικά πάνω του, έχει ακριβά αεροσκάφη και έχει πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας", ανέφερε ο  Modly. "Απαιτείται  ένας ορισμένος αριθμός ανθρώπων σε αυτό το πλοίο για τη διατήρηση της ασφάλειας ."

Το Αμερικανικό Ναυτικό μεταφέρει χιλιάδες ναυτικούς από τον αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωναϊού στο πλοίο.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία απο το Πεντάγωνο ο Modly, δήλωσε ότι περίπου 1.000 άτομα έχουν ήδη εγκαταλείψει το πυρηνικό αεροσκάφος, ο οποίος τώρα βρίσκεται στο Γκουάμ. "Τις επόμενες δύο ημέρες, αναμένουμε να μεταφερθούν  περίπου 2.700 από αυτούς από το πλοίο."

Ο Αναπληρωτής Γραμματέας του Πολεμικού Ναυτικού Thomas Modly έχει διαβάσει τη θερμοκρασία του ως μέρος ενός διαγνωστικού ελέγχου COVID-19 πριν από μια περιήγηση στο στρατιωτικό πλοίο 

Σύμφωνα με τον Modly, έχουν υπάρξει 93 θετικές δοκιμές στο Roosevelt μέχρι στιγμής, με 86 από αυτά τα μέλη της υπηρεσίας να εμφανίζουν συμπτώματα και επτά χωρίς συμπτώματα. Μέχρι στιγμής, 593 έχουν δοκιμάσει αρνητικά. Σχεδόν 1.300 μέλη του πληρώματος έχουν δοκιμαστεί και ορισμένα αποτελέσματα εκκρεμούν.

"Εντοπίσαμε και τοποθετήσαμε σε καραντίνα όσους είχαμε υποψιαστεί ότι ήταν σε στενή επαφή με εκείνους που είχαν δοκιμάσει θετικά", δήλωσε ο  Modly, προσθέτοντας ότι όλοι οι ναυτικοί με επιβεβαιωμένες θετικές δοκιμές απομακρύνθηκαν από το πλοίο και απομονώθηκαν αμέσως.

Ειδήσεις για μια επιδημία κορωναϊού στο Roosevelt εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στις 24 Μαρτίου. Ο κυβερνήτης είπε στο Πεντάγωνο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σχετικά με την εξάπλωση της νόσου στο πλοίο, ζητώντας άμεση βοήθεια στην απομόνωση του πληρώματος.

"Παρέχουμε στον κυβερνήτη αυτό που ζήτησε και κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να επιταχύνουμε το ρυθμό όπου μπορούμε", δήλωσε ο γραμματέας που ενεργεί.

"Δεν μπορούμε και δεν θα απομακρύνουμε όλους τους ναυτικούς από το πλοίο", δήλωσε ο Modly, προσθέτοντας ότι ούτε ο κυβερνήτης του πλοίου ούτε οι ιατροί του είχαν ζητήσει πλήρη εκκένωση.


Οι ναυτικοί προετοιμάζονται για πτήσεις νυχτερινής πτήσης στο θάλαμο διακυβέρνησης του φορέα αεροσκαφών USS Theodore Roosevelt, 9 Απριλίου 2017. (Φωτογραφία του Ναυτικού των Η.Π.Α. από την ειδίκευση μαζικής επικοινωνίας 3rd Class Alexander Perlman / Released)

Είπε ότι το αεροπλανοφόρο  είναι συγκρίσιμο με ένα κρουαζιερόπλοιο μόνο υπό την έννοια ότι "είναι μεγάλο  και έχει πολλούς ανθρώπους πάνω του".

"Αυτό το πλοίο έχει όπλα πάνω του, έχει πυρομαχικά πάνω του, έχει ακριβά αεροσκάφη και έχει πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής", ανέφερε ο Modly. "Απαιτεί ένα ορισμένο αριθμό ανθρώπων σε αυτό το πλοίο για τη διατήρηση της ασφάλειας ." 


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ