ΕΝΑΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗΣ ΚΟΜΗΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΗ ΓΗ

Ενας δηλητηριώδης κομήτης θα επισκεφτεί τη γή και μέχρι το τέλος Απριλίου, ο κομήτης αναμένεται να γίνει τόσο λαμπερός όσο τα αστέρια του Ursa Major και έτσι ορατός με γυμνό μάτι.


Ο "δηλητηριώδης κομήτης" εμφανίστηκε ξανά στη γη την περίοδο της κατασκευής των πυραμίδων της Αιγύπτου και τώρα επιστρέφει στο ηλιακό μας σύστημα

Οι Stargazers μπορεί σύντομα να αντιμετωπίσουν σε ένα αρκετά θεαματικό θέαμα, καθώς ένας αρχαίος κομήτης που δεν έχει εμφανιστεί κοντά στη Γη για χιλιάδες χρόνια κάνει ένα ταξίδι επιστροφής στο μέρος μας του γαλαξιακού χώρου.

Όπως εξήγησε ο Λιουντμίλα Κόσμαν, αστρονόμος στο πλανήτηριο της Μόσχας, ο κομήτης Atlas C / 2019Y4, ο πυρήνας του οποίου περιέχει δηλητηριώδη χημική ένωση που ονομάζεται κυανογόνο, επισκέφθηκε το ηλιακό μας σύστημα για τελευταία φορά κατά την 4η χιλιετία π.Χ., «όταν οι μεγάλες πυραμίδες χτίστηκαν στην Αίγυπτος".

«Μπορεί να γίνει το πιο λαμπρό αστέρι στον ουρανό μας για τα τελευταία επτά χρόνια», είπε. "Λόγω του ηλιακού ανέμου, ο κομήτης αρχίζει να έχει δύο ουρές - μια με αέρια, και η  άλλη θα αποτελείται από σκόνη - που του δίνουν μια ιδιαίτερα θεαματική εμφάνιση".

Σύμφωνα με την Κοσμάν, ο κομήτης θα περάσει από τη Γη σε απόσταση περίπου 117 εκατομμυρίων χιλιομέτρων στις 27 Μαΐου και στις 31 Μαΐου θα πλησιάσει τον Ήλιο σε απόσταση περίπου 38 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, η οποία είναι μικρότερη από την απόσταση μεταξύ του Ήλιου και ο υδράργυρος - ο πλησιέστερος πλανήτης στην καρδιά του ηλιακού μας συστήματος.

Η αστρονόμος σημείωσε ότι η πρασινωπή απόχρωση του κομήτη είναι προϊόν του κυανογόνου που περιέχεται στον πυρήνα του που γίνεται φθορίζον όταν βομβαρδίζεται από την υπεριώδη ακτινοβολία και ότι μέχρι το τέλος Απριλίου ο κομήτης θα γίνει τόσο λαμπερός όσο τα αστέρια του Ursa Major έτσι θα είναι ορατός και  με γυμνό μάτι.




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ