ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ


Λιγότερο από τρείς ώρες χρειάστηκε ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) για να καταλάβει τη Σύρτη που αποτελεί σημαντικό προπύργιο στην περιοχή και οι δυνάμεις του Χαφτάρ φέρεται πως ανέλαβαν τον πλήρη έλεγχό της




Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης συγχαίρει τον λαό της Λιβύης για την απελευθέρωση του Sirt.




«Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης έχει πάρει τον έλεγχο της πόλης της Σύρτης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του LNA, Αχμέντ Μισμάρι.

«Ο LNA έχει πάρει επίσης τον έλεγχο της στρατιωτικής βάσης ασ-Σάαντι και μερικές περιοχές της πόλης» προτού οι δυνάμεις προχωρήσουν προς το κέντρο της πόλης.

Σε ελάχιστο χρόνο οι δυνάμεις του LNA ελέγχουν επίσης και το "Al-Washka", 100 χιλιόμετρα δυτικά της Σύρτης  (Sirt)


Μετά τις εξελίξεις υπήρξε κοινή δήλωση του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας και των Υπουργών Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου : " Τονίσαμε την ανάγκη να αποφευχθούν μονομερείς ενέργειες όπως η υπογραφή συμφωνιών που επιδεινώνουν περαιτέρω τη σύγκρουση ή τις ενέργειες που δημιουργούν πρόσχημα για εξωτερικές παρεμβάσεις που αντιβαίνουν στα συμφέροντα του λαού της Λιβύης." 

Δηλώσεις υπήρξαν και από το υπουργικό συμβούλιο της Σαουδικής Αραβίας: "Η παρέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη αποτελεί παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.


Η Τυνησία επίσης δήλωσε : Δεν επιτρέπεται στις τουρκικές δυνάμεις να εισέλθουν στη Λιβύη μέσω της Τυνησίας. Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε ξένη παρέμβαση στη Λιβύη. 


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ