HAROLD SHIPMAN - "Dr DEATH"

Ο Harold Shipman, είναι ίσως ο πιο διάσημος κατά συρροή δολοφόνος, γιατρός. Για το λόγο αυτό όταν αποκαλύφτηκαν τα εγκλήματα του, τα ΜΜΕ του έδωσαν το παρατσούκλι «Dr Death».






 Ο Shipman ήταν ένας Βρετανός γιατρός ο οποίος καταδικάστηκε για τη δολοφονία 15 ανθρώπων, σε μια δίκη που η διάρκεια της ήταν μεγαλύτερη των 2 χρόνων, αλλά οι αρχές εικάζουν ότι ο αριθμός των δολοφονημένων από τον «Δόκτορα Θάνατο» μπορεί να αγγίζει τους 250 ανθρώπους.


Ο 50ρης οικογενειακός γιατρός με την ευγενική φυσιογνωμία, κέρδιζε εύκολα την εμπιστοσύνη των ασθενών του. Ακόμη ευκολότερα την πρόδιδε. Μετά τη σύλληψη του Χάρολντ Σίπμαν, οι έρευνες κατέληξαν ότι είχε δολοφονήσει μεταξύ 215 και 290 ασθενών του μες σε 23 χρόνια, γινόμενος ο δεύτερος πιο "δραστήριος" καθ\' έξιν δολοφόνος στην ιστορία, μετά τον Πέτρο Αλόνζο Λόπεζ, το Κτήνος των Άνδεων.



Ο "Δρ. Θάνατος" ξεκίνησε τη δράση του το 1975, ένα χρόνο μετά την έναρξη της επαγγελματικής του δραστηριότητας, από την πρώτη του έδρα, το δυτικό Γιορκσάιρ. Οι ασθενείς που επέλεγε να σκοτώσει ήταν άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας, ηλικιωμένες γυναίκες στη συντριπτική πλειονότητά τους. Το όπλο του ήταν θανατηφόρες δόσεις ηρωίνης.



Η Βρετανία συγκλονίστηκε από τον δόκτορα θάνατοΣυνελήφθη το 1998 για τη δολοφονία της 81χρονης πρώην δημάρχου Καθλίν Γκράντι. Οι υποψίες κινήθηκαν από το γεγονός ότι η δήμαρχος δεν άφηνε τίποτε στα τρία παιδιά της. Η διαθήκη της είχε αλλάξει μόλις 15 μέρες πριν το θάνατό της και άφηνε τα πάντα στο γιατρό της. Ακολούθησε χιονοστιβάδα αποκαλύψεων, καθώς οι σχετικές έρευνες και ανατομές απεδείκνυαν ότι είχε χορηγήσει θανάσιμες δόσεις και σε άλλους ασθενείς του.

Καταδικάστηκε 15 φορές ισόβια το Γενάρη του 2000, για 15 περιπτώσεις ασθενών, τους οποίους δολοφόνησε την περίοδο που δούλευε στο Μάντσεστερ. Ποτέ δεν ομολόγησε τα εγκλήματά του. .

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ