O DONALD TRUMP ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗ ΤΟΝ NEIL M. CORSUCH


O Πρόεδρος Trump ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο Neil Μ Gorsuch, ένας ομοσπονδιακό;  δικαστής εφετείου, ήταν υποψήφιος για το Ανώτατο Δικαστήριο. 



Ακολουθεί η  ανακοίνωση,  του διορισμού που πραγματοποιήθηκε στο East Room του Λευκού Οίκου, όπως δόθηκε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ειδήσεων και δημοσιεύτηκε στο NYT 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αμερικανού Προέδρου

Trump: Σας ευχαριστώ πολύ, κυρίες και κύριοι.

Όταν Δικαιοσύνης Scalia απεβίωσε ξαφνικά τον περασμένο Φεβρουάριο, έκανα μια υπόσχεση προς τον αμερικανικό λαό: Αν εκλεγώ  πρόεδρος, θα βρω τον καλύτερο δικαστής της χώρας για το Ανώτατο Δικαστήριο. Υποσχέθηκα να επιλέξω κάποιον που σέβεται τους νόμους μας και είναι αντιπροσωπευτικός του Συντάγματός μας  που αγαπά το Σύνταγμα και κάποιον που θα το ερμηνεύσει όπως γράφεται.

Trump: Αυτή μπορεί να είναι η πιο διαφανής διαδικασία δικαστικής επιλογής στην ιστορία. Μήνες πριν, ως υποψήφιος, παρουσίασα δημόσια τον κατάλογο με τους πιο λαμπρούς και ολοκληρωμένους ανθρώπους στο αμερικανικό εκλογικό σώμα και υποσχέθηκα να κάνει την επιλογή μου ανάμεσα από αυτή τη λίστα. Εκατομμύρια των ψηφοφόρων είπαν ότι αυτό ήταν το πιο σημαντικό θέμα για τους ψηφοφόρους όταν ψήφισαν  εμένα για πρόεδρο.

Είμαι ένας άνθρωπος που τηρώ το λόγο μου. Θα κάνω ό, τι λέω, κάτι που ο αμερικανικός λαός έχει ζητήσει από την Ουάσινγκτον για ένα πολύ, πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Σήμερα...

Ευχαριστώ. Σήμερα κρατώ μια άλλη υπόσχεση προς τον αμερικανικό λαό, με τον διορισμό του δικαστή Neil Gorsuch στο Ανωτάτο Δικαστηρίο των Ηνωμένων Πολιτειών . Και θα ήθελα να ζητήσω από τον δικαστή Gorsuch και την υπέροχη γυναίκα του, Λουίζ, για να έρθουν στο βήμα προς τα εμπρός - παρακαλώ, Λουίζ, ο δικαστής. Εδώ έρχονται. Εδώ έρχονται.

Έτσι, ήταν μια έκπληξη; Ήταν?

Trump: Έχω πάντα την αίσθηση ότι μετά την υπεράσπιση του έθνους μας, η πιο σημαντική απόφαση που ένας πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών μπορεί να κάνει είναι ο διορισμός ενός δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου. Ανάλογα με την ηλικία τους, η δικαιοσύνη μπορεί να είναι ενεργός για 50 χρόνια και τις αποφάσεις του ή της μπορεί να διαρκέσουν έναν αιώνα ή περισσότερο και μπορεί συχνά να είναι μόνιμες.

Πήρα το έργο αυτής της υποψηφιότητας πολύ σοβαρά. Έχω επιλέξει ένα άτομο του οποίου τις ιδιότητες καθορίζουν - πραγματικά, και εννοώ ορίζουν στενά - αυτό που ψάχνουμε. Δικαστής Gorsuch έχει  νομικές δεξιότητες, ένα λαμπρό μυαλό, τεράστια πειθαρχία και έχει κερδίσει διακομματική υποστήριξη. Όταν ήταν υποψήφιος στο Δικαστήριο 10ο Εφετείο, που επιβεβαιώθηκε από τη Γερουσία ομόφωνα. Επίσης - η εκλογή του είναι ομόφωνη, μπορεί να πιστεύετε αυτό; Σήμερα, με ό, τι συμβαίνει;

Μήπως αυτό συμβαίνει πια; Έχει συμβεί; Νομίζω ότι πρόκειται να συμβεί. Ίσως θα.

Επίσης μαζί μας απόψε είναι η Maureen Scalia, μια γυναίκα που αγαπούσε  τον σύζυγό της και βαθιά σεβαστή από όλους. Είμαι τόσο χαρούμενος που είναι μαζί μας. Πού είναι Maureen; Παρακαλώ σήκω. Σας ευχαριστώ, Maureen.

Σας ευχαριστώ, Maureen. Αυτή είναι πραγματικά η απόλυτη εκπρόσωπος του εκλιπόντος, Ανώτατης Δικαιοσύνης Antonin Σκαλιά, του οποίου η εικόνα και ιδιοφυΐα ήταν στο μυαλό μου καθ 'όλη τη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Όχι μόνο δεν έχουμε κοιτάζοντας τα γραπτά του υποψηφίου - και εγώ τους μελετηθεί προσεκτικά - αλλά λέγεται ότι είναι από τα καλύτερα και πιο λαμπρά πολλές φορές από τα γραπτά του κάθε δικαστή για πολύ, πολύ καιρό.

Και ακαδημαϊκά διαπιστευτήρια του, κάτι πολύ σημαντικό για μένα, σε αυτή την εκπαίδευση έχει πάντα προτεραιότητα, είναι τόσο καλό όσο δεν έχω δει ποτέ. Έλαβε πτυχίο του από την Κολομβία με άριστα. Στη συνέχεια έλαβε το βαθμό νόμου του από το Χάρβαρντ, και με τιμά, όπου ήταν Τρούμαν Μελετητή. Μετά το Χάρβαρντ, έλαβε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου παρακολούθησε ως Marshall Scholar, μια από τις κορυφαίες ακαδημαϊκές τιμητικές διακρίσεις οπουδήποτε στον κόσμο.

Μετά το σχολείο του νόμου, ο συνεργάτης του Προέδρου στο Ανώτατο Δικαστήριο και για τις δύο Δικαστές Byron White και ο Anthony Kennedy. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιογραφικό. Τόσο καλό όσο παίρνει. 
Ο Δικαστής Gorsuch γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κολοράντο και δίδαξε την αξία της ανεξαρτησίας, τη σκληρή δουλειά και τη δημόσια υπηρεσία. Ενώ στη νομική σχολή, επέδειξε μια δέσμευση για να βοηθήσει τους λιγότερο τυχερούς. Εργάστηκε στις δύο φυλακή Έργα Βοήθεια Χάρβαρντ Νομικής του Χάρβαρντ και τους υπερασπιστές του Προγράμματος. Brilliance είναι εξασφαλισμένη, σπούδασε κάθε πτυχή της ζωής του. Θα μπορούσε να είχε οποιαδήποτε εργασία σε οποιοδήποτε δικηγορικό γραφείο για οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, αλλά αυτό που ήθελε να κάνει με την καριέρα του ήταν να είναι ένας δικαστής, για να γράψει αποφάσεις και να έχει έναν αντίκτυπο από την υπεράσπιση τους νόμους μας και το Σύνταγμά μας.

Τα προσόντα του δικαστή Gorsuch είναι αδιαμφισβήτητα. Είναι ο άνθρωπος της χώρας μας και ένας άνθρωπος που πραγματικά χρειάζεται η χώρα μας και χρειάζεται επειγόντως να εξασφαλίσει το κράτος δικαίου και το κράτος της δικαιοσύνης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ηγεσία της Γερουσίας.  Ελπίζω μόνο ότι και οι δύο Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι μπορεί να έρθουν μαζί για μια φορά για το καλό της χώρας.

Συγχαρητήρια σε εσάς και την οικογένειά σας. Είθε ο Θεός να σας ευλογεί, μπορεί ο Θεός να ευλογεί το ένδοξο έθνος μας. 
Δικαστή Gorsuch, το βάθρο, κύριε, είναι δικό σας.





Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ