"ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΙΣΛΑΜ" ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Ο WOLFGANG SHAEUBLE


Ενα φιλελεύθερο και ανεκτικό Ιαλάμ προτείνει στους μουσουλμάνους ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε



Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο βετεράνος σύμμαχος της Άνγκελα Μέρκελ προέτρεψε τους Μουσουλμάνους στη Γερμανία την Κυριακή για να αναπτύξουν ένα «γερμανική Ισλάμ» με βάση τον φιλελευθερισμό και την ανοχή, λέγοντας ότι η εισροή των ανθρώπων που αναζητούν καταφύγιο, πολλοί από τους οποίους είναι μουσουλμάνοι, είναι μια πρόκληση για την υπόλοιπη κοινωνία.

Ο υπουργός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάλεσε τους μουσουλμάνους σε ανοχή, λέγοντας ότι η άφιξη των εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών απαιτεί μια καλύτερη κατανόηση μεταξύ των Γερμανών για το τι είναι σημαντικό για αυτούς και πώς θέλουν να ζήσουν.

Σχεδόν 1 εκατομμύριο μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, εισήλθαν στη Γερμανία το περασμένο έτος, υποδαυλίζοντας τις κοινωνικές εντάσεις και την ενίσχυση της  τη δεξιάς πτέρυγας του κόμματος  Εναλλακτική για τη Γερμανία (AFD), το οποίο έχει δηλώσει ότι το Ισλάμ δεν είναι σύμφωνο με το Σύνταγμα.

Η άφιξη του μεγάλου αριθμού των προσφύγων έχει προκαλέσει ένταση στην  Κοινότητα και οδήγησε σε αύξηση της ακροδεξιάς βίας και  επιθέσεις στους μετανάστες, ιδιαίτερα στην Ανατολική Γερμανία.

"Χωρίς αμφιβολία, ο αυξανόμενος αριθμός των μουσουλμάνων στη χώρα μας σήμερα είναι μια πρόκληση για την ευρύτητα πνεύματος της κοινωνίας." δήλωσε ο κ. Σόιμπλε 

74χρονος σήμερα Σόιμπλε, θεωρείται πιθανός υποψήφιος της CDU εφ΄όσον η καγκελάριος Μέρκελ δεν επιδιώξει την επανεκλογή της το επόμενο έτος, αφού ως γνωστόν η μετανάστευτική κρίση και η ένταξη του μεγάλου αριθμού των προσφύγων έχει εγείρει ερωτηματικά πάνω από τις προοπτικές επανεκλογής της Μέρκελ.

Ο ίδιος αναγνώρισε ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις από τους μετανάστες στην Κολωνία και δύο επιθέσεις από τους μετανάστες μελών της μαχητικής ομάδας του ισλαμικού κράτους στη διάρκεια του καλοκαιριού έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια 

Παρά την αύξηση του αριθμού των ξενοφοβικών επιθέσεων στη Γερμανία, ο Schaeuble είπε πως πιστεύει ότι   η πλειοψηφία των Γερμανών θα μπορούσε να πεί : ". Ναι, θέλουμε να ανήκουν σε μας"


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ