CHARLY HEBDO - Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ "ΣΑΤΥΡΑΣ"





To Charly Hebdo ξαναχτυπά την πόρτα της δημοσιότητας, με μια σειρά σκίτσων που αναφέρονται αυτή τη φορά στον καταστροφικό σεισμό στην Ιταλία που κόστισε τη ζωή σε περίπου 300 ανθρώπους, εξαφανίζοντας ένα ολόκληρο χωριό από το χάρτη.


Τα "εφυή" για τους δημιουργούς του σκίτσα, παρουσιάζουν τα θύματα ως ιταλικά πιάτα, με μακαρονάδες ναπολιτέν, γκρατινέ, ή λαζάνια... αφήνοντας τον θεατή άφωνο μπροστά στην απίστευτη αλαζονεία του περιοδικού. 
Και συνεχίζει λέγοντας " Περίπου 300 νεκροί σε σεισμό στην Ιταλία. Δεν είναι ακόμα γνωστό εάν ο σεισμός φώναξε "Αλλαχού Ακμπάρ" πριν χτυπήσει"...

Τα σκίτσα, όπως ήταν φυσικό,  έχουν προκαλέσει  την οργή των Ιταλών αλλά και ένα διεθνές κύμα αντιδράσεων για το κακόγουστο χιούμορ - αν μπορεί κανείς να το πει έτσι - του περιοδικού
Κατω από την πίεση των αντιδράσεων η γαλλική πρεσβεία στη Ρώμη, έβγαλε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει την υποστήριξη του Παρισιού στην Ιταλία και κρατά αποστάσεις απο το σκίτσο.

«Η Γαλλία έχει εκφράσει τα ειλικρινέστερα συλλυπητήριά της για αυτήν την τεράστια τραγωδία και έχει προσφέρει την υποστήριξή της, και προς τούτο είναι και η γαλλική πρεσβεία στη διάθεση των ιταλικών Αρχών. Είμαστε δίπλα στην Ιταλία σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, και όσον αφορά τα σκίτσα στον τύπο, γίνεται σεβαστή η ελευθεροτυπία. Το σκίτσο του Charlie Hebdo δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση τη θέση της Γαλλίας» 
ανέφερε η γαλλική πρεσβεία στη Ρώμη.
Στη συνέχεια, το Charlie Hebdo επανήλθε με ένα νέο ειρωνικό σκίτσο που δημοσίευσε στο Facebook. 
Σε αυτό, μία τραυματίας μισοθαμμένη στα ερείπια απευθύνεται στους Ιταλούς και λέει: 
«Δεν χτίζει το Charlie Hebdo τα σπίτια σας, η μαφία τα χτίζει».






Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ