Πόσα βγάζει ο πρίγκιπας Harry με το Spare?



 Το βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι με το όνομα Spare  κυκλοφόρησε σήμερα 10 Ιανουαρίου 2023, με αρκετές διαρροές τις προηγούμενες ημέρες. Το βιβλίο χαρακτηρίζεται από τον εκδότη, Penguin Random House, ως μια «έκδοση ορόσημο γεμάτη διορατικότητα, αποκάλυψη, αυτοεξέταση και σοφία που κερδήθηκε με κόπο για την αιώνια δύναμη της αγάπης πάνω στη θλίψη». Το βιβλίο θα είναι η πρώτη εικόνα για τη ζωή του πρίγκιπα Χάρι από τότε που αυτός και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ παραιτήθηκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και μετά τη βόμβα της συνέντευξης με την Όπρα το 2021. Το βιβλίο λήφθηκε εκ των προτέρων από καταστήματα όπως οι The Guardian και το Page Six, που αποκάλυψαν λεπτομέρειες βόμβας για τη ζωή του Δούκα του Σάσεξ, συμπεριλαμβανομένης της συνεχιζόμενης διαμάχης με τον αδελφό του.


Ο επιχείρηση διασυρμού της βασιλικής οικογένειας από ένα μέλος της μέσω του Spare, έκανε πολλούς θαυμαστές της Βασιλείας  να ρωτούν: 


  • Πόσα βγάζει ο πρίγκιπας Harry με το Spare ; 


Την απάντηση δίνει το Entertainment Tonight, σύμφωνα με το οποίο ο πρίγκιπας Χάρι έχει μια συμφωνία τεσσάρων βιβλίων με το Penguin Random House αξίας 35 έως 40 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο ιδρυτής του Ιδρύματος Archewell ανακοίνωσε για πρώτη φορά τη σύμβαση έκδοσης τον Ιούλιο του 2021. Μετά τα απομνημονεύματά του, τα άλλα βιβλία του θα καλύπτουν άλλες πτυχές της ζωής του πρίγκιπα Χάρι στη δημόσια υπηρεσία. Το ET ανέφερε ότι ένα από αυτά τα βιβλία θα αγγίξει τα Invictus Games, τα οποία κυκλοφόρησε ο Χάρι το 2014.


  • Συμφωνία ρεκόρ και με το Netflix

Εκτός από τη συμφωνία για το βιβλίο, ο Χάρι και η Μέγκαν υπέγραψαν επίσης συμφωνία ρεκόρ με το Netflix. Πηγές είπαν ότι στο ζευγάρι προσφέρθηκε ένα τεράστιο ποσό 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Τον Σεπτέμβριο του 2020, οι New York Times ανέφερε ότι το ζευγάρι, που ίδρυσε την εταιρεία παραγωγής τους Archewell Productions, είχε υπογράψει πολυετές συμβόλαιο με το Netflix, το οποίο θα τους πληρώνει για να κάνουν ντοκιμαντέρ, σειρές ντοκιμαντέρ, ταινίες μεγάλου μήκους, σενάρια και παιδικούς προγραμματισμούς. 


«Οι ζωές μας, τόσο ανεξάρτητες μεταξύ τους, όσο και ως ζευγάρι, μας επέτρεψαν να κατανοήσουμε τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος: του θάρρους, της ανθεκτικότητας και της ανάγκης για σύνδεση», ανέφεραν ο δούκας και η δούκισσα σε δήλωσή τους τότε. 

«Μέσα από τη δουλειά μας με διαφορετικές κοινότητες και τα περιβάλλοντά τους, για να ρίξουμε φως σε ανθρώπους και αιτίες σε όλο τον κόσμο, θα επικεντρωθούμε στη δημιουργία περιεχομένου που ενημερώνει αλλά και δίνει ελπίδα». 

Το ζευγάρι έκανε το πρώτο του ντοκιμαντέρ στο Netflix τον Δεκέμβριο του 2022 με τους Harry & Meghan, το οποίο περιγράφει λεπτομερώς τα προβλήματα που είχε το ζευγάρι όταν αντιμετώπισε τον Τύπο.


«Ο Χάρι και η Μέγκαν έφυγαν από εργαζόμενα μέλη της οικογένειας με τις καλύτερες ευχές όλων και ελπίζουμε ειλικρινά να βρουν την ευτυχία που έμοιαζε να τους λείπει από τη ζωή τους», είπε μια πηγή στη  Mirror . «Ωστόσο, είναι αυτονόητο ότι οι συμφωνίες που κάνουν θα ελεγχθούν εξονυχιστικά από το βασιλικό οίκο».


  • Spare - Εφεδρικός

Από τότε που διέρρευσε το βιβλίο, βγήκαν πολλές αποκαλύψεις για τη σχέση του Χάρι με τη βασιλική οικογένεια. Το βιβλίο πήρε το όνομά του από το όνομα που έλαβε αφότου γεννήθηκε. Μετά τη γέννησή του, ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται να αναφώνησε στην πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Υπέροχο! Τώρα μου δώσατε έναν κληρονόμο και ένα εφεδρικό – η δουλειά μου τελείωσε».


Το όνομα «Εφεδρικός» είναι ένα ενοποιητικό θέμα στο βιβλίο. Σύμφωνα με τον Guardian, η μεταφορά τον ακολουθεί «μέσα από κεφάλαια για την παιδική του ηλικία, το σχολείο, την καριέρα του ως βασιλικός και στον βρετανικό στρατό, τη σχέση του με τους γονείς και τον αδερφό του και τη ζωή του με τη Μέγκαν μέσω ερωτοτροπίας, γάμου και γάμου με τους δική εμπειρία της γονεϊκότητας».


Σύμφωνα με τον ειδικό του Royal Jonathan Sacerdoti στο  Us Weekly,  η βασιλική οικογένεια μπορεί να μην απαντήσει αμέσως με τις σκέψεις της για το βιβλίο του Χάρι. «Νομίζω ότι έχουν δύο διαφορετικές ατζέντες και γι' αυτό μερικές φορές η βασιλική οικογένεια είναι πιθανώς πρόθυμη να ξεπεράσει μια καταιγίδα αν δεν είναι πολύ ανεπανόρθωτα επιζήμια ή μόνιμα επιζήμια, επειδή γνωρίζουν ότι στον μεγαλύτερο πόλεμο, ακόμα κι αν έχασαν την περίεργη μάχη , θα βγουν στην κορυφή», είπε ο Sacerdo ti. «Και υποψιάζομαι ότι αυτή θα είναι η κατευθυντήρια αρχή τους όταν αποφασίζουν πώς να αντιδράσουν. Αλλά φυσικά, θα πρέπει να αντιδράσουν εδώ κι εκεί, ακόμα κι αν όχι άμεσα σε κάποια από τα πράγματα που λέγονται».


Σε μια συνέντευξη στο ITV που έκανε πρεμιέρα στις 8 Ιανουαρίου 2023, ο Χάρι αποκάλυψε τι πραγματικά θέλει από τη  στέψη . «Αν σε προσκαλέσουν στη Στέψη, θα έρθεις;» Ο παρουσιαστής του ITV News Tom Bradby ρώτησε τον Χάρι, ο οποίος απάντησε: «Υπάρχουν πολλά που μπορούν να συμβούν από τώρα και τότε. Όμως, η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή. Η μπάλα είναι στο γήπεδο τους. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να συζητηθούν και ελπίζω πραγματικά να είναι πρόθυμοι να καθίσουν και να μιλήσουν γι' αυτό».




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ