Στις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα ο Volodymyr Zelensky


Στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται σήμερα ο  Ουκρανός πρόεδρος 
Volodymyr Zelensky μετά από πρόσκληση του Joe Biden


Σύμφωνα με το CNN, το οποίο επικαλείται δύο πηγές, ο Volodymyr Zelensky βρίσκεται καθ' οδόν για τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μια επίσκεψη που κρατήθηκε μυστική μέχρι την τελευταία στιγμή.


Είναι η πρώτη φορά που ο  Ουκρανός πρόεδρος  ταξιδεύει εκτός της χώρας από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος με τη Ρωσία και το πρώτο του ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες 

 

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν κάλεσε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον για να υπογραμμίσει τη διαρκή δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ σε γραπτή δήλωση, επιβεβαιώνοντας πολλαπλές αναφορές για πιθανή αιφνιδιαστική επίσκεψη του Ουκρανού. ηγέτης.


Ο Volodymyr Zelensky αναμένεται να συναντηθεί με τους ηγέτες του Κογκρέσου την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, καθώς και με εκλεγμένους αξιωματούχους που υπηρετούν σε κοινοβουλευτική επιτροπή για την εθνική ασφάλεια. Αναμένεται επίσης να μιλήσει κατά τη διάρκεια της ολομέλειας του Κογκρέσου, ενώ θα επισκεφθεί επίσης και τον Λευκό Οίκο.


«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρόεδρος Biden θα ανακοινώσει ένα σημαντικό νέο πακέτο βοήθειας για την ασφάλεια για να βοηθήσει την Ουκρανία να αμυνθεί ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα», είπε η Ζαν-Πιερ, προσθέτοντας ότι η επίσκεψη θα υπογραμμίσει επίσης τη «σταθερή δέσμευση των ΗΠΑ να στηρίξουν την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειάζεται», μεταξύ άλλων μέσω της παροχής οικονομικής, ανθρωπιστικής και στρατιωτικής βοήθειας.


Εν τω μεταξύ σκληρή κριτική στην ηγεσία της Ουκρανίας άσκησε ο αρθρογράφος των New York Times, Thomas Friedman, τρεις φορές νικητής του βραβείου Pulitzer και κατά πολλούς φερέφωνο του προέδρου Joe Biden.


Ο Friedman αποκάλυψε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, παρά την δημόσια υποστήριξη στην Ουκρανία, έχουν βαθιά δυσπιστία στον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky.


Μάλιστα αναφέρει ότι ο Λευκός Οίκος ανησυχεί πολύ περισσότερο για την Ουκρανική ηγεσία από ότι αναφέρεται στις δημόσιες δηλώσεις των αξιωματούχων, επανεξετάζοντας τη βοήθεια που έχει δοθεί στην Ουκρανία από τη ρωσική εισβολή.


Ο Volodymyr Zelensky επισκέφθηκε χθες το Μπαχμούτ, μια πόλη στην Ανατολή που καταστράφηκε από έντονες μάχες. 


Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο μέτωπο, ο Ουκρανός πρόεδρος έλαβε μια σημαία υπογεγραμμένη από μαχητές και δήλωσε: "Θα τη δώσουμε στο Αμερικανικό Κογκρέσο, στον Αμερικανό πρόεδρο.  Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξή τους, αλλά δεν αρκεί. Στρατεύματα από τη Μόσχα προσπαθούν από το καλοκαίρι να καταλάβουν την πόλη, που έχει καταστραφεί από τις μάχες" είπε ο Zelensky



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ