Το GoFundMe διέγραψε τον έρανο του Canada's Freedom Convoy



 Η ψηφιακή πλατφόρμα GoFundMe διέγραψε τον έρανο του Canada's Freedom Convoy για παραβίαση των όρων του, δηλώνοντας ότι "η ειρηνική διαδήλωση έχει γίνει πλέον κατοχή" και δέσμευσε τις δωρεές


Στην πλατφόρμα του GoFundMe είχαν συγκετρωθεί από δωρεές  9.000.000 $ για τον αγώνα και τη στήριξη των των Καναδών φορτηγατζήδων!


Το GoFundMe αφού διέγραψε τον έρανο της Canada's Freedom Convoy για παραβίαση των όρων του, δηλώνοντας ότι "η ειρηνική διαδήλωση έχει γίνει πλέον κατοχή", δέσμευσε τα κεφάλαια των 9 εκατομμυρίων δολαρίων δηλώνοντας ότι αυτά θα σταλούν σε «αξιόπιστα φιλανθρωπικά ιδρύματα».


Η είδηση είχε σαν αποτέλεσμα να εξοργίσει τους υποστηρικτές του Freedom Convoy που θεωρούν ότι  ο Κυβερνήτης έκλεψε τα χρήματα της νηοπομπής και σπεύδουν να δωρίσουν ακόμα περισσότερα σε άλλες πλατφόρμες. 


  • Η Δήλωση του GoFundMe σχετικά με τον έρανο για το Freedom Convoy 2022


Το GoFundMe υποστηρίζει ειρηνικές διαδηλώσεις και πιστεύουμε ότι αυτή ήταν η πρόθεση του έρανου του Freedom Convoy 2022 όταν πρωτοδημιουργήθηκε.

Τώρα έχουμε στοιχεία από τις αρχές επιβολής του νόμου ότι η προηγουμένως ειρηνική διαδήλωση έχει γίνει κατοχή, με αστυνομικές αναφορές για βία και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Για να διασφαλίσουμε ότι το GoFundMe παραμένει μια αξιόπιστη πλατφόρμα, συνεργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε μια λεπτομερή, πραγματική κατανόηση των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στο έδαφος. Μετά από έλεγχο σχετικών γεγονότων και πολλαπλές συζητήσεις με τοπικές αρχές επιβολής του νόμου και αξιωματούχους της πόλης, αυτός ο έρανος παραβιάζει πλέον τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών (Όρος 8, ο οποίος απαγορεύει την προώθηση της βίας και της παρενόχλησης) και έχει αφαιρεθεί από την πλατφόρμα.

Οι διοργανωτές παρείχαν ένα σαφές σχέδιο διανομής για το αρχικό $1 εκατομμύριο που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και επιβεβαίωσαν ότι τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τους συμμετέχοντες που ταξίδεψαν στην Οτάβα για να συμμετάσχουν σε μια ειρηνική διαμαρτυρία. Δεδομένου του τρόπου με τον οποίο έχει εξελιχθεί αυτή η κατάσταση, δεν θα διανεμηθούν περαιτέρω κεφάλαια απευθείας στους διοργανωτές Freedom Convoy — θα συνεργαστούμε με τους διοργανωτές για να στείλουμε όλα τα υπόλοιπα χρήματα σε αξιόπιστες και καθιερωμένες φιλανθρωπικές οργανώσεις που έχουν επιλεγεί από τους διοργανωτές του Freedom Convoy 2022 και επαληθεύονται από το GoFundMe .

Όλοι οι δωρητές μπορούν να υποβάλουν αίτημα για πλήρη επιστροφή χρημάτων μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2022 χρησιμοποιώντας αυτήν την ειδική φόρμα επιστροφής χρημάτων .


Η ανακοίνωση του Δημάρχου JimWatson


Θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά την ομάδα στo gofundme επειδή άκουσε την έκκληση της πόλης και της αστυνομίας της Οτάβα να μην παρέχουν πλέον κεφάλαια στους διοργανωτές της συνοδείας. 

Υπό το πρίσμα της παράνομης συμπεριφοράς που εκδηλώθηκε τις τελευταίες ημέρες, έλαβαν τη σωστή απόφαση για να στηρίξουν την πόλη μας και τους κατοίκους μας. Αυτοί οι διαδηλωτές κρατούν όμηρο την πόλη μας εδώ και μια εβδομάδα, και ελπίζω ότι ο περιορισμός της πρόσβασής τους στη…  χρηματοδότηση και τους πόρους θα περιορίσουν την ικανότητά τους να παραμείνουν στην Οτάβα. Ζητώ από παρόμοιες πλατφόρμες crowdfunding να λάβουν την ίδια θέση και να μην επιτρέψουν στην ομάδα στις προσπάθειές της για συγκέντρωση κεφαλαίων, κάτι που θα έπληττε τις προσπάθειές μας να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την κατοχή. 


Η Ανακοίνωση της Αστυνομίας της Οτάβα


"Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την gofundme που άκουσε τις ανησυχίες μας ως Πόλη και αστυνομική υπηρεσία. Η απόφαση να παρακρατηθεί η χρηματοδότηση για αυτές τις παράνομες διαδηλώσεις είναι ένα σημαντικό βήμα και καλούμε όλους τους ιστότοπους crowdfunding να ακολουθήσουν."


Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία της Οτάβα έχει δώσει οδηγίες στα ξενοδοχεία σε όλη την πόλη να μην νοικιάζουν άδεια δωμάτια 

Η κυβέρνηση έχει αγοράσει όλα τα άδεια δωμάτια για να εμποδίσει οποιονδήποτε να έρθει στην πρωτεύουσα.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ