Κατά λάθος εμβόλια ενηλίκων σε παιδιά

 

Εμβόλια ενηλίκων για τον COVID-19 δόθηκαν κατά λάθος σε τουλάχιστον 112 παιδιά από τη Βιρτζίνια σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.


Η χορήγηση των λάθος εμβολίων έγινε γνωστή όταν ένα τοπικό φαρμακείο προσπάθησε να αιτιολογήσει το γεγονός ότι δεν έγιναν τα νέα εμβόλια για παιδιά


Ο Ted Pharmacy στο Aldie «χορηγούσε εσφαλμένα» δόσεις εμβολίων ενηλίκων στα παιδιά - που πιθανότατα είτε δεν τα προστατεύει πλήρως είτε τους δίνει πάρα πολύ, δήλωσε το Υπουργείο Υγείας της κομητείας Loudoun .


«Επειδή δεν είχαν το σκεύασμα για παιδιά, χρησιμοποίησαν το σκεύασμα για ενήλικες, αλλά έδωσαν μόνο το ένα τρίτο της ποσότητας στα παιδιά», είπε στην Washington Post ο διευθυντής του τμήματος υγείας, Ντέιβιντ Γκούντφρεντ .


«Αν δεν εισχωρεί όλο, ή πηγαίνει στο σώμα, αλλά δεν μπαίνει στους μυς, ή δεν το έχετε σχεδιάσει ακριβώς στη [σωστή] γραμμή, υπάρχει πιθανότητα να κάνετε πολύ λίγο εμβόλιο ," αυτός είπε. «Υπάρχει επίσης μια πιθανότητα να έχουν δωθεί πάρα πολλά», παραδέχτηκε


Οι αρχές κατέσχεσαν όλα τα εναπομείναντα εμβόλια του φαρμακείου για τον κορωνοϊό και το διέταξαν να επικοινωνήσει με τις οικογένειες που είχαν λάβει τα εμβόλια. Τους εστάλησαν επίσης οδηγίες από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) για να συνεχίσουν να κάνουν τη δεύτερη δόση τους σε τρεις εβδομάδες όπως είχε προγραμματιστεί ή ακόμη και να ξεκινήσουν ξανά τη σειρά δύο λήψεων μετά από αυτό το διάστημα.


Ο συναγερμός σήμανε μόνο  όταν «ένας  παρατηρητικός γονέας»  παρατήρησε ότι οι πυροβολισμοί προέρχονταν από φιαλίδια με λάθος χρώμα.


Η Ντάσα Ερμοσίλα είπε στο Fox 5 ότι παρατήρησε ότι η 7χρονη κόρη της έκανε το εμβόλιο με ένα μωβ καπάκι —που προοριζόταν για άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω— αντί των νέων μικρότερων παιδιών με ένα πορτοκαλί καπάκι


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ