ΝΕΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ LIDL - ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενα ακόμα ατόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη απο τη γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl. 





Η εταιρία αφού πριν λίγο καιρό είχε παραποιήσει την ελληνική σημαία, αποφάσισε τώρα να παρέμβει και στα θρησκευτικά μας σύμβολα, αφαιρώντας τους σταυρούς πάνω από εκκλησίες της Σαντορίνης σε φωτογραφίες που χρησιμοποίησε για διαφημιστικούς λόγους ! 

«Είμαι σοκαρισμένος που είδα στα Lidl που πωλούν ελληνικά προϊόντα να προσπαθούν να σβήσουν μέρος του ελληνικού τοπίου και πολιτισμού» έγραψε πελάτης του καταστήματος, ονόματι Αντουάν, απευθυνόμενος στο δίκτυο RTL που ανέδειξε και το θέμα. 
Mάλιστα, επισύναψε και τις φωτογραφίες από τη συσκευασία που αγόρασε στο Βέλγιο και του προκάλεσε έντονη δυσφορία και ενόχληση.

Το παραδοσιακό αυτό σαντορινιό τοπίο επιλέχθηκε για να «συνοδεύσει» τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα ERIDANOUS, τα οποία διατίθενται από τα Lidl. Έτσι, η εκκλησία δίχως σταυρό στην Σαντορίνη κάνει την εμφάνισή της πάνω σε συσκευασίες γιαουρτιών, φιστικιών, φέτας ή ακόμη και μουσακά. 
«Ρωτήσαμε εκπρόσωπο των Lidl για το λόγο για τον οποίο αφαιρέθηκε ο σταυρός» αναφέρει το δίκτο RTL.be, και παραθέτει τη σχετική απάντηση: «Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε θρησκευτικά σύμβολα γιατί δεν θέλουμε να αποκλείουμε καμία θρησκευτική πεποίθηση. Είμαστε μια εταιρία που σέβεται την πολυπολιτισμικότητα και αυτή η αρχή είναι που επεξηγεί το “σχέδιο” πάνω στη συσκευασία». 
Δεν εξήγησε, όμως, για ποιους λόγους επέλεξε, παρά τις πεποιθήσεις της, το εν λόγω θρησκευτικό σύμβολο, ενώ θα μπορούσε κάλιστα να επιλέξει κάτι άλλο ουδέτερο...
Η δημοσιοποίηση του θέματος προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με αρκετούς καταναλωτές να δηλώνουν σοκαρισμένοι και αγανακτισμένοι από την απόφαση της γερμανικής αλυσίδας. 
Έτσι, η γερμανική αλυσίδα αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τους καταναλωτές, όπως και την προηγούμενη φορά : «η πρόθεσή μας δεν ήταν να σοκάρουμε, αποφεύγουμε τη χρήση θρησκευτικών συμβόλων στις συσκευασίες μας για να διατηρούμε ουδέτερη στάση απέναντι σε όλες τις θρησκείες και αν αυτό έγινε αντιληπτό διαφορετικά, τότε ζητάμε συγγνώμη σε όσους σοκαρίστηκαν» δήλωσε την Πέμπτη το απόγευμα εκπρόσωπος του Lidl.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ