ΙΜΙΑ - ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΜΕ ΣΚΑΦΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

 

Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής συγκρούστηκε το πρωϊ της Τετάρτης, στην περιοχή των Ιμίων με δύο σκάφη του Λιμενικού.


Σύμφωνα με πληροφορίες το επεισόδιο σημειώθηκε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, όταν η τουρκική ακτοφυλακή απομάκρυνε  ελληνικά αλλιευτικά που εργάζονταν στην περιοχή. 


Η σύγκρουση έγινε όταν η τουρκική ακτοφυλακή επιχείρησε να απομακρύνει και το σκάφος του Λιμενικού από την περιοχή


Δεύτερο σκάφος του Λιμενικού έσπευσε προς υποστήριξη αλλά το τουρκικό σκάφος όχι μόνο δεν αποχώρησε αλλά συνέχισε τους επικίνδυνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί και με τα δύο ελληνικά σκάφη,  ταχύπλοα σκάφη τύπου Rafnarτα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχουν υποστεί ζημιές.


Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα στην τουρκική ενημερωτική πύλη anterhaber.com, μ’ έδρα την Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ), υποστηρίζεται πως σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής σταμάτησαν τα ελληνικά αλιευτικά 2 μίλια πριν από τις νησίδες.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, που έχει τίτλο: «Έλληνες ψαράδες προσπάθησαν να φτάσουν στο Καρντάκ (Ίμια), αλλά εμποδίστηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή», τα ελληνικά αλιευτικά αρνούνταν να αποχωρήσουν από την περιοχή, περνώντας μπροστά από τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.


Το περιστατικό έληξε στις 14:00 το απόγευμα όταν τα αλιευτικά και τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής αποχώρησαν από την περιοχή.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ