COVID19 - ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥ



Οι επιστήμονες της μυστικής κυβερνητικής βάσης Porton Down αγωνίζονται για να βρουν εάν το νέο στέλεχος του μεταλλαγμένου ιού, είναι ευάλωτο στο εμβόλιο, καθώς η παραλλαγή ανιχνεύεται τώρα σε όλη την Ουαλία και σε περιοχές της Σκωτίας



Οι επιστήμονες αγωνίζονται για να μάθουν αν το νέο στέλεχος είναι ευάλωτο στα τρέχοντα εμβόλια

Η δρ. Susan Hopkins είπε ότι η νέα παραλλαγή του coronavirus έχει εξαπλωθεί και σε άλλα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά σε μικρότερους αριθμούς

Ο υπουργός Υγείας της Ουαλίας επιβεβαίωσε ότι το νέο στέλεχος ήταν «σε κάθε μέρος της Ουαλίας» 


Οι επιστήμονες του Υπουργείου Άμυνας στο μυστικό εργαστήριο Porton Down, κοντά στο Salisbury, Wiltshire, εξετάζουν γιατί η νέα παραλλαγή εξαπλώνεται τόσο γρήγορα, γιατί έχει κυριαρχήσει και αν μπορεί να καταπολεμηθεί μέσω των τρεχόντων εμβολίων, αναφέρει η Mirror .  


Έχουν αποσταλεί παρτίδες στο εργαστήριο για να υποβληθούν σε δοκιμές στο πλαίσιο ενός έργου που ονομάζεται «Human Challenge», αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και δύο εβδομάδες.


Η Δρ Susan Hopkins, της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, δήλωσε ότι η νέα παραλλαγή του coronavirus που σαρώνει το Λονδίνο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη έχει εξαπλωθεί και σε άλλα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου, αν και σε πολύ μικρότερους αριθμούς από ό, τι στη νοτιοανατολική πλευρά.


Ο υπουργός Υγείας της Ουαλίας, Vaughan Gething, δήλωσε σήμερα ότι η νέα παραλλαγή ήταν «σε κάθε μέρος της Ουαλίας, συμπεριλαμβανομένου ακριβώς του βορρά», προσθέτοντας ότι οι υπουργοί είχαν αποδείξεις ότι ήταν «πολύ πιο μολυσματικό».


«Έχουμε δει περιπτώσεις να αυξάνονται σημαντικά στο νότο», είπε στο BBC Radio Wales.


Το σύνολο της Ουαλίας ανήκει στην αυστηρότερη κατηγορία Tier 4, με τον κανόνα διαμονής στο σπίτι να έχει εισαχθεί από τα μεσάνυχτα.


Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το στέλεχος έχει εντοπιστεί στη Δανία, τις Κάτω Χώρες και ένα περιστατικό βρέθηκε στην Αυστραλία.


Το Porton Down ερευνά τη νέα πίεση σε ασφαλείς σταθμούς στο Risk Level Three - μόλις ένα επίπεδο κάτω από την υψηλότερη δυνατή βαθμίδα, προοριζόμενο για απειλές από όπλα.   


Ο Δρ Χόπκινς είπε στο Sky's Sophy Ridge την Κυριακή: «Έχει εντοπιστεί σε πολλά άλλα μέρη της χώρας. Κάθε περιοχή έχει περιπτώσεις αλλά με πολύ μικρό αριθμό.


Ο Δρ Hopkins είπε ότι έως ότου διεξαχθούν περαιτέρω μελέτες, δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό ενάντια στη νέα παραλλαγή Covid-19 και πρόσθεσε: «Δεν θα ξέρουμε  οριστικά μέχρι να έχουμε περαιτέρω μελέτες.


«Το εμβόλιο προκαλεί ισχυρή, πολλαπλή απόκριση, ανοσοαπόκριση και ως εκ τούτου είναι απίθανο αυτή η απόκριση εμβολίου να έχει τελειώσει εντελώς» 


Η τεχνική επικεφαλής της Covid-19 της ΠΟΥ, Μαρία Βαν Κέρχοφ, δήλωσε στο BBC σήμερα: «Καταλαβαίνουμε ότι ο ιός δεν προκαλεί σοβαρότερη ασθένεια από τις προκαταρκτικές πληροφορίες που μοιράστηκε μαζί μας [το Ηνωμένο Βασίλειο], παρόλο που και πάλι αυτές οι μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη για την εξέταση νοσοκομειακών ασθενών με αυτήν την παραλλαγή. "


Όμως, δίνοντας θετικά νέα σε μια ζοφερή μέρα στον αγώνα κατά του κοροναϊού , ο καθηγητής Chris Whitty  είπε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί μέχρι στιγμής θα είναι αναποτελεσματικά έναντι του νέου στελέχους. 


mailonline


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ