ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Στη Σουηδία, οι χριστιανικοί τόποι λατρείας κλείνουν ένας προς έναν, λόγω της παρακμής των πιστών, της απώλειας πίστης, της μετεγκατάστασης στις αστικές περιοχές και της συρρίκνωσης των πόρων της εκκλησίας. 


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε ο σουηδικός εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός SVT, Από το 2000 έως το 2018 αποκλείστηκαν συνολικά 104 εκκλησίες, οι περισσότερες από τις οποίες βρισκόταν στον βόρειο επίσκοπο Χάρνοσσαντ. Το 2018 ήταν η χρονιά κατά την οποία έκλεισαν δέκα εκκλησίες .

Ο Markus Dahlberg, υπεύθυνος για την πολιτιστική κληρονομιά της Σουηδικής Εκκλησίας, δήλωσε ότι κάθε κλειστή εκκλησία προκάλεσε οργή στη χριστιανική κοινότητα, αλλά δήλωσε ότι είχαν λάβει αυτά τα βήματα όταν δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να κλείσουν τις εκκλησίες.

Στη δήλωση του σχετικά με τις κλειστές εκκλησίες , ο Dahlberg χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις:

"Αυτή είναι μια κατάσταση που προσπαθούμε να δεχθούμε ζώντας μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η εκκλησιαστική διοίκηση δεν μπορεί να είναι το κύριο καθήκον της Σουηδικής Εκκλησίας, αλλά προσπαθούμε να μην κλείσουμε τις εκκλησίες".

Στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας στις 23 Δεκεμβρίου, η εφημερίδα «Telegraaf» ανέφερε ότι 1700 εκκλησίες πρέπει είτε να πωληθούν είτε να κατεδαφιστούν. Ο λόγος είναι ότι είναι άδειες και κανείς δεν έρχεται. Το ίδιο άρθρο αναφέρει ότι παρόμοια προβλήματα δεν εμφανίζονται στα τζαμιά . 
Στις 20 Δεκεμβρίου στην ίδια εφημερίδα αναφέρεται ότι στο Βατικανό το 2019 υπήρξαν 1000 καταγγελίες παιδεραστίας για ερείς της  (παγκοσμίως). Το 99% αυτών των καταγγελιών παραμένουν εμπιστευτικές και δεν έχουν αναφερθεί στο Βατικανό. 


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ