ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ - ΤΗΕ STORY


Στις 22 Ιανουαρίου του 1506 οι πρώτοι 150 Ελβετοί στρατιώτες φτάνουν στο Βατικανό για να αποτελέσουν τη φρουρά του Πάπα (ελβετική φρουρά).





Η πρώτη Ελβετική μονάδα του είδους που αναφέρεται είναι η "Cent Garde", δηλαδή "φρουρά των εκατό" (1497 - 1830), στη βασιλική αυλή της Γαλλίας. Αυτό το σώμα συμπληρώθηκε το 1567 από ένα Σύνταγμα Ελβετών Φρουρών. Η Παπική Ελβετική Φρουρά στο Βατικανό ιδρύθηκε το 1506 και είναι η μοναδική που υπάρχει ακόμα.





Η υπηρεσία στην Παπική Ελβετική Φρουρά διαρκεί από 2 έως 25 έτη. Για την ένταξη στις τάξεις της πρέπει ο υποψήφιος να είναι Καθολικός στο θρήσκευμα, να έχει Ελβετική υπηκοότητα, να έχει λάβει βασική εκπαίδευση στον Ελβετικό στρατό και συστάσεις καλής διαγωγής, καθώς και ηλικία από 19 έως 30 έτη.
Φημίζονται ιδιαίτερα για την πειθαρχεία και την αφοσίωση στους εργοδότες τους. 
Η Παπική Ελβετική Φρουρά στο Βατικανό, που ιδρύθηκε το 1506, είναι η μοναδική που υπάρχει ακόμα.
Σήμερα η ελβετική φρουρά δεν θεωρείται ότι ανήκει σε οποιαδήποτε μεγαλύτερη δύναμη, αλλά είναι αυτόνομος στρατός στο Βατικανό που είναι ανεξάρτητο κράτος. Η δύναμη περιορίζεται συγκεκριμένα σε εκατό στρατιώτες και αποτελείται αυτήν την περίοδο από 4 ανώτερους υπαλλήλους, 23 NCOs, 70 λογχοφόρους στρατιώτες, 2 τυμπανιστές, και ο εφημέριος. Οι φρουρές εκπαιδεύονται πλήρως και εξοπλίζονται στο σύγχρονο εξοπλισμό και την στρατιωτική τακτική, λαμβάνουν επίσης οδηγίες για τη χρησιμοποίηση ξίφους και αλαβάρδας (είδος λόγχης). 
Οι νέες φρουρές ορκίζονται κάθε 6η Μαΐου στο προαύλιο SAN Damaso στο Βατικανό. 





Και γυναίκες στη φρουρά του Βατικανού στο...μέλλον



Η 6η Μαΐου είναι η επέτειος »Σάκος της Ρώμης» (επαίτιοι απελευθέρωσης της Ρώμης) και ο εφημέριος από τη φρουρά διαβάζει μεγαλοφώνως τον όρκο στη γλώσσα της φρουράς (συνήθως Γερμανικά, μερικοί Γαλλικά, λίγοι Ιταλικά).












Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ