ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΙΕΡΑΡΧΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟ ΓΙΑ "ΑΔΙΚΗΜΑ ΓΝΩΜΗΣ"

Ένοχο και μάλιστα ομοφώνως έκρινε το Τριμελές του Αιγίου τον Εθνικό Ιεράρχη Αμβρόσιο, για όσα είχε πει κατά των λεγομένων «ομοφυλοφίλων».





Το σοβιετικό δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με 3ετή αναστολή, αλλά του… αναγνώρισε ως ελαφρυντικό τον πρότερο έντιμο βίο!...

Με την ανακοίνωση της πρωτοφανούς αυτής απόφασης, το ακροατήριο ξέσπασε σε αποδοκιμασίες («αίσχος» , «πουλημένοι», κ.τ.λ., ενώ οι συνήγοροι του Εθνικού Ιεράρχη ανέφεραν πως θα φτάσουν μέχρι τον Άρειο Πάγο για να ακυρωθεί αυτή η ποινή.

Παρεμπιπτόντως, νωρίτερα η εισαγγελέας είχε προτείνει την αθώωση του Ιεράρχη, ο οποίος υποστήριξε –μεταξύ άλλων- ότι:  Όλα αυτά δεν τα έγραψα με δόλο, αλλά για να προφυλάξω την κοινωνία…

Το δικαστήριο δεν έχει την αρμοδιότητα να με κρίνει ως επίσκοπο και δεν καταλαβαίνω, γιατί σήμερα κατηγορούμαι… 
Η σημερινή ημέρα είναι η πιο ιστορική της ζωής μου, γιατί διώκομαι για την αγάπη του Χριστού. Αν καταδικάζετε τον Απόστολο Παύλο, τότε λογικό είναι να καταδικάσετε κι εμένα. Τα Σόδομα και τα Γόμορρα καταστράφηκαν από φωτιά εξ’ ουρανού. Το σύμφωνο συμβίωσης νομιμοποιεί τον σοδομισμό, είναι εναντίον του λόγου του Θεού».



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ