ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Ξανά στη θέση του ο Σταυρός στην Απελή Μυτιλήνης Οργισμένοι οι κάτοικοι του νησιού απο την προσβολή στο ύψιστο θρησκευτικό σύμβολο  αποκατέστησαν στο σπασμένο σταυρό στο σημείο.




Ο σταυρός, που είχε τοποθετηθεί στην στην ακτή Απελή, κάτω από το κάστρο της Μυτιλήνης , είχε γκρεμιστεί από ομάδα ατόμων τη νύχτα της Κυριακής με ξημερώματα Δευτέρας 



Οι κάτοικοι του νησιού της Λέσβου, κάνοντας  το αυτονόητο, επανατοποθέτησαν το σύμβολο της Ορθοδοξίας που κάποιοι, άγνωστοι αλλόθρησκοι γκρέμισαν προ ημερών.



Ο βανδαλισμός του Σταυρού, έγινε μετά από την παρέμβαση γνωστής ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στη Λέσβο και είχε ζητήσει με επιστολή της την απομάκρυνσή του Σταυρού από το σημείο για να μπορούν οι λαθρομετανάστες να κάνουν το μπάνιο τους στην ακτή...

 Ο Σταυρός είχε ανεγερθεί περίπου στις αρχές Σεπτεμβρίου και μερικές μέρες αργότερα η ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο, έστειλε στον Λιμενάρχη Μυτιλήνης και στο Δήμαρχο Λέσβου, μια επιστολή σύμφωνα με την οποία ο Σταυρός τοποθετήθηκε από αγνώστους, ώστε να αποτρέπονται οι αλλόθρησκοι να προσέρχονται για κολύμβηση.


Όπως ανέφερε στην επιστολή της η ελληνική ΜΚΟ, «η πράξη αυτή είναι παράνομη αντιαισθητική (θυμίζει τάφο) αλλά κυρίως», όπως επισημαίνει  «προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας».

Κλείνοντας την επιστολή της η ΜΚΟ ζητούσε από τον Λιμενάρχη και το Δήμαρχο «να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων».

Υπενθυμίζουμε ότι η τοποθέτηση του σταυρού είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Η ανακοίνωσή της ΜΚΟ  ΣυνΥπαρξη αναφέρει:

«Προ ημερών άγνωστοι τοποθέτησαν στη θέση Απελή Μυτιλήνης επί του αιγιαλού τσιμεντένιο σταυρό μεγάλου μεγέθους ώστε με τον τρόπο αυτόν να αποτρέπονται αλλόθρησκοι ( προφανώς πρόσφυγες και μετανάστες ) να προσέρχονται για κολύμβηση . Η πράξη αυτή είναι παράνομη , αντιαισθητική ( θυμίζει τάφο ) αλλά κυρίως προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού , σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας ώστε να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων».

Τώρα το γιατί οι φιλοξενούμενοι  κατατρεγμένοι αλλόθρησκοι δεν μπορούν να λούονται κάτω απο ένα "σύμβολο αγάπης και θυσίας' όπως σωστά αναφέρει η ΜΚΟ ΣυνΥπαρξη για το σύμβολο του Σταυρού, αυτό είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί...




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ