ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

22 πρόεδροι και 17 πρωθυπουργοί ξένων κρατών θα παρευρεθούν τη Δευτέρα στην τελετή που διοργανώνεται το απόγευμα για την ανάληψη των καθηκόντων του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις εκλογές της 24ης Ιουνίου. 



Ανάμεσα στους ηγέτες που φτάνουν στην Τουρκία αναμένεται να βρίσκετονται  μετά από προσωπική πρόσκληση,   η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ως εκπρόσωπος της Ευρωπαικής Ενωσης

Η ίδια η κα Μπακογιάννη αναφέρει σχετικά σε ανάρτησή της στο twitter

«Θα παραστώ στην ορκoμωσία του Ερντογάν μετά από πρόσκλησή του. Βαθύτατα πιστεύω ότι ιδιαίτερα τις δύσκολες ώρες, όταν δύο Έλληνες αξιωματικοί μας βρίσκονται άδικα στις τουρκικές φυλακές, η διατήρηση διαύλων επικοινωνίας με την τουρκική ηγεσία είναι πράξη σοβαρότητας και ευθύνης».




Στην τελετή η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 9 Ιουλίου σε επίπεδο προέδρου ή αρχηγού κράτους θα εκπροσωπηθούν η
η Βενεζουέλα, το Καζακστάν, η Μακεδονία, η Γουινέα, η Σομαλία, η Ζάμπια, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, η Γεωργία, το Πακιστάν, η Κιργιζία και η Ουκρανία, ενώ θα παραβρεθούν επίσης, πρόεδροι κοινοβουλίων και πρωθυπουργοί από πολλές χώρες.
Μεταξύ άλλων στην τελετή θα παρευρεθούν οι Πρωθυπουργοί της Ρωσίας Μεντβέντεφ, των Σκοπίων Ιβανόφ

 Ο Ρ.Τ. Ερντογάν μετά από την τελετή θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν των καλεσμένων του.

Το προεδρικό σύστημα διακυβέρνησης θα ξεκινήσει επίσημα με την ορκωμοσία του Ερντογάν.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν την Τρίτη θα επισκεφθεί την κατεχόμενη Κύπρο και το Αζερμπαϊτζάν ακολουθώντας την παράδοση, ενώ την Τετάρτη και Πέμπτη θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.





Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ