Ο ΔΙΑΣ" ΕΡΩΤΟΤΡΟΠΕΙ" ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ο Δίας "ερωτοτροπεί" αστρικά  με την Αφροδίτη στον ουρανό του Νοεμβρίου 


Η συνάντηση των δύο πλανητών, συμβαίνει περίπου κάθε δύο χρόνια. Τελευταία φορά που καταγράφηκε αυτό το γεγονός ήταν ήταν το καλοκαίρι του 2015.

Το μοναδικό φαινόμενο θα συμβεί νωρίς το πρωί της 13ης Νοεμβρίου και θα είναι ορατό νωρίς το πρωί  πριν την ανατολή του ηλίου 
Επόμενη συνάντηση των δύο πλανητών της Αφροδίτης και του Δία, θα δούμε ξανά το Νοέμβριο του 2017 !


Ο αστροναύτης Scott Kelly τράβηξε αυτή τη φωτογραφία του Δία και της Αφροδίτης (φωτεινότερη) από το διάστημα το 2015, υπηρετώντας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. 

Η Αφροδίτη και ο Δίας είναι οι δύο πιο φωτεινοί πλανήτες που είναι ορατοί από τη Γη μετά τον  ήλιο και το φεγγάρι .

Όταν αυτοί οι δύο κόσμοι συναντηθούν στον ουρανό, θα είναι μια πολύ ξεχωριστή στιγμή . Οι τελευταίοι ήταν ορατοί ο ένας κοντά στο άλλο, στα δυτικά μετά το ηλιοβασίλεμα, τον Αύγουστο του 2016. Θα είναι και πάλι κοντά - αυτή τη φορά ανατολικά πριν από την αυγή - τον Νοέμβριο του 2017.

Πότε πρέπει να προσέχεις; Σύντομα, πριν από τον ήλιο! Η Αφροδίτη είναι ήδη εκεί ψηλά, πολύ φωτεινή, χαμηλή στην ανατολή πριν την ανάπαυση. Θα κοιτάξετε προς την κατεύθυνση της ανατολής και θα θελήσετε έναν ανεμπόδιστο ορίζοντα (χωρίς δέντρα ή ψηλά κτίρια). Ο πολύ πρόσφατος συνδυασμός του Δία με τον ήλιο - όταν ταξιδεύει λίγο περισσότερο από τον ήλιο από τη Γη - συνέβη στις 26 Οκτωβρίου. Αυτό το γεγονός σηματοδότησε την επίσημη μετάβαση του Δία από τον βραδινό ουρανό και στον πρωινό ουρανό. Οπότε ο Δίας είναι εκεί πάνω, αλλά είναι πολύ κοντά στην αντανάκλαση του ήλιου.

Αναζητήστε τον πλανήτη του βασιλιά να επιστρέψει στον πρωινό ουρανό - εμφανίζεται ως ένα παράξενα φωτεινό αντικείμενο χαμηλό στον ορίζοντα της ανατολής, κάτω από ένα ακόμα πιο φωτεινό αντικείμενο, την Αφροδίτη - μετά την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου του 2017.

Η συνάντηση Αφροδίτη-Δία θα είναι το πρωί της 13ης Νοεμβρίου. Αλλά δεν θα την παρακολουθήσετε μόνο για μία ημέρα ... η συνάντησή τους θα είναι ένα κοσμικό do-si-do που θα διαρκέσει πολλές μέρες.

Αφήστε το φθινοπωρινό φεγγάρι να καθοδηγήσει το βλέμμα σας στον Δία και την Αφροδίτη από πριν έως και τα πρωινά της 16ης Νοεμβρίου και 17ης Νοεμβρίου.








Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ