Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΟΙΞΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


Η Τουρκία εγκατέλειψε τον «πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος», όπως ισχυριζόταν, και στρέφεται ενάντια στις κουρδικές δυνάμεις των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) που μάχονται αποτελεσματικά ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία εξαπέλυσε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς με ρωσική εναέρια υποστήριξη κατά των Κούρδων τα ξημερώματα της Πέμπτης στο βόρειο Χαλέπι στην περιοχή της Εφρίν ενώ αναπτύσσει και μεγάλες δυνάμεις αρμάτων μάχης στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος Ασαντ δήλωσε μετά τους βομβαρδισμούς πως θα καταρρίψει τα τουρκικά αεροσκάφη αν συνεχίσουν τους βομβαρδισμούς παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο της Συρίας




Ο διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), στις οποίες οι YPG αποτελούν τον «κορμό», Τζαμπχά Ακράντ δήλωσε την Παρασκευή ότι
 «εάν η Τουρκία συνεχίσει να βομβαρδίζει τις περιοχές που απελευθερώσαμε από το Ισλαμικό Κράτος, τότε θα κηρύξουμε τα εδάφη που η Τουρκία έχει καταλάβει στη βόρεια Συρία στρατιωτική ζώνη».
Αυτό σημαίνει ότι οι SDF, που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, προειδοποιούν ότι θα ξεκινήσουν πόλεμο με τον τουρκικό στρατό στο έδαφος της Συρίας.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ