ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ


Οι Βρετανοί δάσκαλοι πρέπει να επαγρυπνούν πριν από τις μεγάλες καλοκαιρινές διακοπές για τα προειδοποιητικά σημάδια ότι οι μητέρες μπορεί να πάρουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό για να τα παντρέψουν  ή για ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων όπως  προειδοποίησαν εμπειρογνώμονες  τη Δευτέρα.



Το τέλος της σχολικής περιόδου "σηματοδοτεί την έναρξη της σεζόν ακρωτηριασμού, όταν τα νεαρά κορίτσια οδηγούνται στο εξωτερικό και ακρωτηριάζονται βάναυσα  από τις οικογένειές τους», δήλωσε η Aneeta Πρεμ, ιδρυτής της Ελεύθερης φιλανθρωπικής  εκστρατείες κατά του αναγκαστικού γάμου 

Τα κορίτσια και τα αγόρια διατρέχουν τον κίνδυνο αυτή την περίοδο να οδηγούνται στο εξωτερικό για εξαναγκασμό σε γάμο

Υπάρχουν περίπου 8.000 έως 10.000 αναγκαστικοί γάμοι ή απειλές για αναγκαστικό γάμου στη Βρετανία κάθε χρόνο, είπαν οι ειδικοί στο συνέδριο .

Τα κορίτσια που εξαναγκάζονται ή απειλούνται με γάμο, μπορεί να φαίνονται ανήσυχα, να παρουσιάζουν κατάθλιψη ή να αποσύρονται, χάνουν το ενδιαφέρον τους για το σχολείο, ή εξαφανίζονται από τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, είπαν.

Μπορούν επίσης να βλάψουν τον εαυτό τους αναπτύσοντας μια διατροφική διαταραχή.

Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι σε εγρήγορση αν η οικογένεια ενός κοριτσιού περιορίζει ξαφνικά τις κινήσεις της και φροντίζει για την συνοδεία της στο σπίτι από το σχολείο με τα μεγαλύτερα αδέλφια ή αν λέει σε συγγενείς της ότι θα κάνει διακοπές για να συναντήσει κάποιον.

Οι αλοκαιρινές διακοπές στη Βρετανία αρχίζουν τον Ιούλιο και συνήθως διαρκούν περίπου έξι εβδομάδες.

Οι αναγκαστικοί γάμοι συνδέονται με μια απόκλιση από τις καταχρήσεις Συμπεριλαμβάνουν μια απαγωγή, η ενδοοικογενειακή βία, σειριακή βιασμούς και δολοφονίες-ακόμη, λένε οι ειδικοί στη συνέντευξη.


Η Prem ανέφερε πως είχε δει περίπτωση αναγκαστικού γάμου  ενός 6χρονου κοριτσιού με ειδικές ανάγκες.

Η πρακτική αυτή είναι παράνομη σύμφωνα με το βρετανικό δίκαιο, ακόμη και αν οι γάμοι πραγματοποιούνται στο εξωτερικό.  Συχνά όμως οι εκπαιδευτικοί είναι απρόθυμοι να παρέμβουν από το φόβο του να φανούν επώνυμα ρατσιστές, είπαν.

Το συνέδριο ακούσει για, την περίπτωση της Banaz Mahmod εφήβου, ένα κουρδικό κοπέλα στο Λονδίνο σκοτώθηκαν από την οικογένειά της το 2006 μετά από να επισημανθεί φιλώντας ένα φίλο, έχοντας αφήσει μια καταχρηστική γάμο. Ήξερε ότι ήταν σε κίνδυνο, στοχεύουν αστυνομία αγνόησε την έκκληση για βοήθεια.

Άνεση Momoh, ένας από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες FGM του έθνους, Σαΐντ shoulds κώδωνα του κινδύνου δαχτυλίδι Αν ένα κορίτσι συνομιλίες για τη μετάβαση στις διακοπές για μια ειδική τελετή ή να παρουσιάζει μια σημαντική αλλαγή στη συμπεριφορά Μετά τις θερινές διακοπές.

Οι γάμοι ανηλίκων, μπορεί να προκαλέσουν στα παιδιά χρόνιο πόνο, λοιμώξεις και προβλήματα με την ούρηση και την έμμηνο ρύση, γι αυτό οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, αν μια κοπέλα πηγαίνει συχνά στα διαλείμματα στην τουαλέτα, δεν μπορεί να καθίσει άνετα στο πάτωμα και απουσιάζει απο το σχολείο τακτικά.

Η Katie Furniss, επικεφαλής  του FMU, προειδοποίησε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, οι εκπαιδευτικοί και οι κοινωνικοί λειτουργοί δεν πρέπει να  προσπαθήσουν να μεσολαβήσουν στην οικογένεια αλλά να απευθυνθούν στις αρχές όπως η FMU.

«Εχουν υπάρξει περιπτώσεις ανθρώπων που δολοφονούνται, ενώ έκαναν προσπάθειες διαμεσολάβησης », είπε.









Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ