Spare - "Στο κρεββάτι με τον διάβολο έπεσε η βασιλική οικογένεια"



Στον αέρα βγήκαν οι δύο από τις τέσσερις τηλεοπτικές συνεντεύξεις για την αμφιλεγόμενη αυτοβιογραφία Spare του δούκα του Sussex, που αναμένεται να κυκλοφορήσεις στις 10 Ιανουαρίου, προκαλώντας πλήθος επικριτικών κυρίως σχολίων για τις αναφορές του πρίγκιπα, στο βρετανικό αλλά ακόμα και το αμερικανικό κοινό.


Μερικά από τα πρώτα αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Χάρι με τον Tom Bradby στο ITV και τον Άντριου Κούπερ στο πρόγραμμα 60 Minutes του CBS:


  • Ο Χάρι κατηγορεί τη βασιλική οικογένεια ότι «έπεσε στο κρεβάτι με τον διάβολο» για να βελτιώσει την εικόνα


Είπε στον Bradby: «Μετά από πολλά, πολλά χρόνια ψεμάτων που λέγονται για εμένα και την οικογένειά μου, έρχεται ένα σημείο όπου πάλι, επιστρέφοντας στη σχέση μεταξύ ορισμένων μελών της οικογένειας και του ταμπλόιντ Τύπου, αυτά τα συγκεκριμένα μέλη αποφάσισαν να πάνε στο κρεβάτι με τον διάβολο».


  • Ο Κάρολος είπε στον Χάρι «Θα έπρεπε να σου είχα τη βοήθεια που χρειαζόσουν πριν από χρόνια»


Σε ένα απόσπασμα των απομνημονευμάτων του που διάβασε ο Χάρι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο δούκας είπε ότι ο πατέρας του, ο Βασιλιάς, κατηγόρησε τον εαυτό του για τα προβλήματα του γιου του, λέγοντάς του: «Θα έπρεπε να σου είχα τη βοήθεια που χρειαζόσουν πριν από χρόνια».

Λέει ακόμα στον Bradby ότι «πάντα θα αγαπά» τον πατέρα του.


  • είναι πολύ αργά για πατέρα και γιο να επανορθώσουν;

Ο πρίγκιπας Χάρι αρνήθηκε να σχολιάσει εάν θα παραστεί στη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ΄ τον Μάιο 

Στη συνέντευξή του στον Τομ Μπράντμπι του ITV, ο Δούκας του Σάσεξ είπε ότι «υπάρχουν πολλά να συζητηθούν» προτού αποφασίσει αν θα παραστεί στο ιστορικό γεγονός στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη χώρα καταγωγής του.

«Ελπίζω πραγματικά ότι είναι πρόθυμοι να καθίσουν και να μιλήσουν γι' αυτό», είπε 


  • Ο Χάρι είδε φωτογραφίες της Νταϊάνα «κουμπωμένη στο πίσω μέρος του καθίσματος» μετά τη σύγκρουση επειδή «έψαχνε για στοιχεία»


Ο δούκας είπε ότι ήταν «αιώνια ευγνώμων» που είδε τις φωτογραφίες της μητέρας του Νταϊάνα, πριγκίπισσας της Ουαλίας , αφού σκοτώθηκε σε τροχαίο.

«Νομίζω ότι σε εκείνο το σημείο έψαχνα για αποδείξεις ότι συνέβη πραγματικά, ότι ήταν αλήθεια. Αλλά έψαχνα επίσης να βρω κάτι να πληγώσω, γιατί σε εκείνο το σημείο ήμουν ακόμα αρκετά μουδιασμένος στο όλο θέμα. Αυτό ήταν, πάλι, το σώμα μου, το νευρικό μου σύστημα απλά έκλεισε κάπως και είπε, ας μην πάμε εκεί».


  • Ο Χάρι κατηγορεί τη βασιλική οικογένεια για «φρικτή αντίδραση» την ημέρα που πέθανε η Βασίλισσα


Μιλώντας για την ημέρα του θανάτου της βασίλισσας, ο δούκας είπε στον Bradby: «Η μέρα που πέθανε υπήρχε απλώς μια πραγματικά, πραγματικά φρικτή αντίδραση από τα μέλη της οικογένειάς μου».

Ο Χάρι μίλησε για το πώς η οικογένειά του ήταν «στα πίσω» όταν η αείμνηστη μονάρχης πέθανε τον Σεπτέμβριο και είπε στον παρουσιαστή ότι ήταν μάρτυρας «διαρροής και φύτευσης».


  • Ο Ντιουκ προειδοποιεί ότι το «φρικτό» άρθρο του Τζέρεμι Κλάρκσον για τη Μέγκαν υποκινεί τη βία


Ο Χάρι είπε ότι το «σκληρό» άρθρο του Τζέρεμι Κλάρκσον στην εφημερίδα Sun για τη σύζυγό του Μέγκαν ενθαρρύνει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να πιστεύουν ότι είναι ένας αποδεκτός τρόπος αντιμετώπισης των γυναικών.

Είπε: «Όταν μιλάμε για λογοδοσία… το άρθρο του Τζέρεμι Κλάρκσον… αυτό που είπε ήταν φρικτό και προσβλητικό και σκληρό προς τη γυναίκα μου, αλλά ενθαρρύνει επίσης άλλους ανθρώπους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα τους άνδρες, να πάνε και να σκεφτούν ότι είναι αποδεκτό να φέρεσαι στις γυναίκες έτσι».


  • «Συνένοχος» η βασιλική οικογένειας στη σύγκρουση με τον βρετανικό Τύπο


Ο Χάρι είπε στον Brandby: «Ένα σύμπτωμα ενός από τα προβλήματα όπου δεν μιλάμε μόνο για οικογενειακές σχέσεις, μιλάμε για έναν ανταγωνιστή, που είναι ο βρετανικός Τύπος, και συγκεκριμένα οι ταμπλόιντ που θέλουν να δημιουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες συγκρούσεις.

«Το πιο θλιβερό μέρος αυτού είναι ορισμένα μέλη της οικογένειάς μου και οι άνθρωποι που εργάζονται για αυτά είναι συνένοχοι σε αυτή τη σύγκρουση. ”


  • Η σχέση της Καμίλα με τον βρετανικό Τύπο την έκανε «επικίνδυνη»


Ο δούκας είπε στον Andrew Cooper ότι η Queen Consort ήταν «ο κακός, ήταν το τρίτο πρόσωπο στο γάμο» και «έπρεπε να αποκαταστήσει την εικόνα της».

«Η ανάγκη της να αποκαταστήσει την εικόνα της… αυτό την έκανε επικίνδυνη λόγω των διασυνδέσεων που σφυρηλατεί στον βρετανικό Τύπο», είπε.

«Και υπήρχε ανοιχτή προθυμία και από τις δύο πλευρές να ανταλλάξουν πληροφορίες και με μια οικογένεια βασισμένη στην ιεραρχία, και μαζί της στο δρόμο για να γίνει Queen Consort, θα έμεναν άνθρωποι ή πτώματα στο δρόμο εξαιτίας αυτού».


  • Ο Χάρι «δεν προσκλήθηκε» στο οικογενειακό αεροπλάνο στο Κάστρο Μπαλμόραλ για να δει την άρρωστη Βασίλισσα


Στη συνέντευξή του στον Κούπερ, ο Χάρι είπε ότι «δεν είχε προσκληθεί» σε ένα αεροπλάνο που μετέφερε άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας Balmoral Castle, ενόψει του θανάτου της βασίλισσας.

«Ρώτησα τον αδερφό μου… «Ποια είναι τα σχέδιά σου, πώς φτάνετε εσείς και η Κέιτ εκεί;» 

«Και μετά, μερικές ώρες αργότερα, όλα τα μέλη της οικογένειας που ζουν στην περιοχή Windsor και Ascot πηδούσαν μαζί σε ένα αεροπλάνο, ένα αεροπλάνο με 12, 14 ίσως 16 θέσεις».

«Δεν σας δέχθηκαν σε αυτό το αεροπλάνο;» τον ρώτησε ο Κούπερ.

«Δεν ήμουν καλεσμένος», απάντησε ο Χάρι.

Πρόσθεσε ότι όταν έφτασε στο Balmoral η βασίλισσα ήταν ήδη νεκρή.


  • Ο Γουίλιαμ είπε στον Χάρι «όταν είμαστε στο σχολείο δεν γνωριζόμαστε»


Ο Χάρι είπε ότι ο αδερφός του, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας , του είπε να προσποιηθεί ότι «δεν γνωριζόμαστε» όταν ήταν μαζί στο σχολείο.

Είπε στον Κούπερ: «Την ώρα που πονούσα.«Δεν μπορούσα να βγάλω νόημα. Ήμουν σαν να πηγαίναμε στο ίδιο σχολείο… Δεν σε έχω δει χρόνια τώρα και θα κάνουμε παρέα μαζί.

«Είπε «όχι όχι, όταν είμαστε στο σχολείο δεν γνωριζόμαστε».






Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ