Κανένας ρόλος για τον Harry στη στέψη του Κάρολου

 

Δεν αποτελεί έκπληξη, ότι τα εμπρηστικά απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι θα έφερναν και το οριστικό τέλος στις σχέσεις ανάμεσα σε αυτόν και τη βασιλική του οικογένεια.


Ο βασιλιάς Κάρολος φαίνεται πως αποφάσισε ότι ο αποκλίνων γιος του δεν θα παίξει κανέναν ρόλο στην επικείμενη στέψη του, αφού διασκόρπισε αμέτρητα οικογενειακά μυστικά, όπως ισχυρίζονται μέλη της βασιλικής οικογένειας.


«Όπως έχουν τα πράγματα, δεν υπάρχει κανένας ρόλος για τον Χάρι στην υπηρεσία», είπε μια πηγή στους Sunday Times.


Ο Βασιλιάς έχει αφήσει εντελώς τον Πρίγκιπα Χάρι εκτός του σεναρίου της στέψης, που σημαίνει ότι θα είναι απλό μέλος του κοινού εάν επιλέξει να παραστεί στην εκδήλωση της 6ης Μαΐου.


Σε μια σημαντική ρήξη με την παράδοση, ο βασιλιάς Κάρολος δεν θα απαιτήσει από τους έξι βασιλικούς δούκες να γονατίσουν μπροστά του για να «αποτίσουν φόρο τιμής» πριν αγγίξουν το στέμμα και φιλήσουν το δεξί μάγουλο του μονάρχη, ανέφερε η εφημερίδα.


Αντίθετα, μόνο ο πρίγκιπας Γουίλιαμ - ο γιος που δεν έχει δημοσιεύσει πολλές εκθέσεις βόμβας στο κοινό - θα εκτελέσει την παράδοση.


Πηγές είπαν στους Sunday Times ότι τόσο ο βασιλιάς Κάρολος όσο και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι θυμωμένοι μετά τη διαρροή της αυτοβιογραφίας του Χάρι, «Spare» αυτή την εβδομάδα.


Ο πρίγκιπας Χάρι χτύπησε αλύπητα τον αδερφό του ως υβριστικό νταή που τον πέταξε στο έδαφος σε ένα από τα εξοχικά σπίτια του παλατιού .


Αν και στόχευε κυρίως τον μεγάλο του αδερφό, ο πρώην βασιλιάς στόχευσε επίσης και τον πατέρα του και κατέρριψε τους προηγούμενους ισχυρισμούς του ότι ο βασιλιάς Κάρολος ήταν ένας απόντας πατέρας που τον εγκατέλειψε μετά το θάνατο της μητέρας του.


Η βασιλική οικογένεια φέρεται να είναι έξαλλη με τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ, αλλά δεν έχουν κάνει δημόσια σχόλια για τα απομνημονεύματα.


  • Ο πρίγκιπας Χάρι δεν θα έχει επίσημο ρόλο στη στέψη του πατέρα του.


Ο Βασιλιάς Κάρολος σπάει την παράδοση και μόνο ο πρίγκιπας Γουίλιαμ γονατίζει μπροστά του, αγγίζει το στέμμα και του φιλάει το μάγουλο.


«Ο Βασιλιάς δεν είναι λιγότερο πληγωμένος γιατί προσωπικά δεν έχει βρεθεί στο επίκεντρο της πλειοψηφίας του θυμού και της απογοήτευσης του βιβλίου. Το νιώθει τόσο έντονα, δεν είναι λιγότερο οδυνηρό γι 'αυτόν, επειδή η εστίαση είναι στον γιο του και όχι σε αυτόν. Υπάρχει πολύς οικογενειακός πόνος», είπε στους Times ένας φίλος των μοναρχών.


  • Δεν είναι σαφές εάν ο πρίγκιπας Χάρι θα παραστεί στη μνημειώδη στέψη του πατέρα του.


Οι γνώστες του Παλατιού του Μπάκιγχαμ δήλωσαν ότι ο βασιλιάς Κάρολος σχεδίαζε ακόμη να προσκαλέσει τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ τις ημέρες μετά την κυκλοφορία του εκρηκτικού ντοκιμαντέρ του ζευγαριού στο Netflix. Παρά τη διαμάχη, μια «πόρτα θα μένει πάντα μισάνοιχτη» για το δίδυμο, δήλωσαν οι πηγές τον περασμένο μήνα.


Αλλά ο πρίγκιπας Χάρι αρνήθηκε να δεσμευτεί ότι θα παρευρεθεί στην εκδήλωση, σύμφωνα με το δεύτερο τρέιλερ της επερχόμενης συνέντευξής του με τον Tom Bradby του ITV.


Ο πρώην βασιλιάς είπε ότι η παρουσία του θα εξαρτηθεί από την οικογένειά του.


"Υπάρχουν πολλά να συζητηθούν και ελπίζω πραγματικά ότι είναι πρόθυμοι να καθίσουν και να μιλήσουν γι 'αυτό", είπε ο Χάρι.


Ο δούκας του Sussex έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι θέλει να τελειώσει η σύγκρουση μεταξύ αυτού και της οικογένειάς του, αλλά τους κατηγορεί για την παράταση της διαμάχης - «Δεν έχουν δείξει καμία απολύτως διάθεση να συμφιλιωθούν», είπε.


Παρά την γκρίνια του, ο πρίγκιπας Χάρι συνέχισε να αποκαλύπτει οικογενειακές διαμάχες και μυστικά σε πολλά φόρουμ τα τελευταία χρόνια.



Sussexes - Το σύνδρομο του 2ου γιου και η Diana No2 

Οργή στο Αφγανιστάν για τα απομνημονεύματα του Harry - Η απάντηση των Taliban

Ηarry - "Στο κρεββάτι με τον διάβολο έπεσε η βασιλική οικογένεια" 

Sussexes - Το σύνδρομο του 2ου γιου και η Diana No2 


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ