Sussexes - Το σύνδρομο του 2ου γιου και η Diana No2

 

Η αυτοβιογραφία του πρίγκιπα Χάρι «Spare» κυκλοφορεί στις 10 Ιανουαρίου. Στα απομνημονεύματά του, ο Δούκας του Σάσεξ κάνει συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις σχέσεις του με τη βασιλική οικογένεια. 



Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις του Χάρυ έχουν προκαλέσει ήδη αντιφατικά και μάλλον αρνητικά σχόλια που αμαυρώνουν την εικόνα του, ενώ είναι βέβαιο πως θα διαρρήξουν ολοσχερώς τις σχέσεις του με τη βασιλική οικογένεια

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Guardian, ο πρίγκιπας Χάρι ισχυρίστηκε ότι ο αδερφός του Γουίλιαμ του επιτέθηκε σωματικά. Στο βιβλίο, ανέφερε μια περίπτωση που ο αδερφός του Ουίλιαμ, τώρα ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, του επιτέθηκε σωματικά κατά τη διάρκεια ενός καυγά για τη σύζυγο του πρώτου, την Αμερικανίδα ηθοποιό Meghan Markle,  ανέφερε ο Guardian.


Σύμφωνα με αποσπάσματα του The Guardian, ο William αποκάλεσε τη Meghan «δύσκολη», «αγενή» και «εριστική».


«Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Τόσο πολύ γρήγορα. Με έπιασε από τον γιακά και με χτύπησε στο πάτωμα. Προσγειώθηκα στο μπολ του σκύλου, το οποίο ράγισε κάτω από την πλάτη μου, με τα κομμάτια να με κόβουν. Ξάπλωσα εκεί για μια στιγμή, ζαλισμένος, μετά σηκώθηκα στα πόδια μου και του είπα να φύγει», αναφέρει ο πρίγκιπας Χάρι.


Στο ηχητικό βιβλίο «Meghan and Harry: The Real Story» η  Λαίδη Κόλιν Κάμπελ, Βασιλική Συγγραφέας, Βρετανίδα συγγραφέας, βιογράφος, προσωπικότητα τηλεόρασης και ραδιοφώνου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και γνωστή για τη βιογραφία της για την Νταϊάνα, την Πριγκίπισσα της Ουαλίας, μοιράστηκε σπάνιες πληροφορίες για τις αλλαγές του παιχνιδιού, τις συγκρούσεις, τις φιλοδοξίες και τις ζωές των Sussexes:


  • Σύνδρομο Χάρι και δεύτερου γιου: Η βασίλισσα μητέρα αγαπούσε τον Γουίλιαμ περισσότερο και συχνά αγνοούσε τον Χάρι


«Στον κόσμο στον οποίο γεννήθηκε ο Χάρι, οι δεύτεροι γιοι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Το φαινόμενο είναι τόσο γνωστό που έχει ακόμη και το δικό του όνομα: Σύνδρομο του δεύτερου γιου». μοιράζεται ο συγγραφέας. Ο Ντάρεν ΜακΓκρέιντι, ο σεφ στο Παλάτι του Κένσινγκτον από το 1993 έως το 1997, διηγήθηκε πώς η Νταϊάνα του έλεγε: «Εσύ φρόντισε τον κληρονόμο. Θα φροντίσω το εφεδρικό ». «Είπε ανοιχτά ότι ήξερε ότι ο Γουίλιαμ θα ήταν πάντα εντάξει. Ο Χάρι ήταν αυτός που έπρεπε να προσέξει. Έλεγε ότι «ο Χάρι ήταν σαν εμένα, ενώ ο Γουίλιαμ «είναι σαν τον πατέρα του». Αυτό την έκανε πιο προστατευτική και επιεική με τον Χάρι», λέει η συγγραφέας στο ηχητικό βιβλίο στο Audible.


  • Η Meghan ήθελε να γίνει η Diana 2


Η Nikki (στενή φίλη της Meghan) δήλωσε ότι «Η βασιλική οικογένεια ήταν κάτι που (η Meghan) βρήκε συναρπαστικό. Είχε ένα από τα βιβλία της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο ράφι της. Παρακολούθησε την κηδεία της Νταϊάνα, συγκινήθηκε με δάκρυα όπως και οι φίλες της και, τόσο εμμονή, που μαζί με μια άλλη φίλη της, τη Σούζι Αρδακάνι, πήραν στα χέρια τους παλιά βίντεο του γάμου της Νταϊάνα με τον Πρίγκιπα Κάρολο το 1981 και αποφάσισαν να μιμηθούν το ανθρωπιστικό της παράδειγμα. συλλέγοντας ρούχα και παιχνίδια που θα διανεμηθούν σε λιγότερο προνομιούχα παιδιά. Είχε βρει το πρότυπό της και συνήθιζε να λατρεύει τα Ημερολόγια της Πριγκίπισσας - ταινίες για έναν κοινό που γίνεται μέλος μιας βασιλικής οικογένειας. Της άρεσε πολύ αυτή η ιδέα. Ηθελε να γίνει η Πριγκίπισσα Νταϊάνα 2».


«Η Meghan  δείχνει πολλά από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας της Νταϊάνα». Η Nikki προσθέτει περαιτέρω «Και οι δύο γυναίκες ήταν μαλακές και γλυκές, αλλά και οι δύο ήταν επίσης σκληρές κάτω από το φαινομενικά ευάλωτο εξωτερικό. Και οι δύο είχαν αναπτύξει τακτικές ικανότητες μοναδικές για τα παιδιά των κατεστραμμένων σπιτιών. Είχαν μάθει σε νεαρή ηλικία πώς να ανακουφίζουν, να διαπραγματεύονται και να χρησιμοποιούν όποια εργαλεία τους λειτουργούσαν καλά, για να πετύχουν τον στόχο τους: όποιος κι αν ήταν αυτός ο στόχος. «Ο πρίγκιπας Χάρι δήλωσε επίσης πως «Ό,τι θέλει η Μέγκαν, το παίρνει ».


  • Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν πολύ έκπληκτη από την επιλογή νυφικού της Meghan


Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικά είναι τα νυφικά για τη βασιλική οικογένεια. Μιλώντας για αυτό, ο συγγραφέας λέει «Όλα τα νυφικά κάνουν δηλώσεις. Η Meghan όχι μόνο είπε ότι της άρεσαν τα ρούχα, ήταν μια θηλυκή γυναίκα παρά τον ομολογημένο φεμινισμό της και ότι ήταν κάτι σαν ειδικός στον αντίκτυπο όσον αφορά την παρουσίαση, αλλά και ότι ήταν ένα στοχαστικό, προσεκτικό, σκόπιμο και συνειδητοποιημένο άτομο που θα χρησιμοποιούσε τις παραδόσεις όπως και όταν της ταίριαζαν, αλλά ήταν έτοιμος να τους πετάξει όταν δεν το έκαναν. Έφτασε την απολύτως σωστή νότα για κάποιον που έκανε το ντεμπούτο της στην κορυφαία βασιλική οικογένεια του κόσμου, ενημερώνοντας το κοινό ότι οι αρετές της ήταν υπέροχες και η απόδοσή της θα ήταν γυαλισμένη. Κάτω από το μήνυμα, ωστόσο, υπήρχε αντιπαράθεση. Λέγεται ότι η βασίλισσα εξεπλάγη που η σύντομα εγγονή της, ήδη παντρεμένη και χωρισμένη μια φορά, είχε επιλέξει το παρθενικό λευκό σε πείσμα όλων των αποδεκτών συνήθειας στους βασιλικούς και αριστοκρατικούς κύκλους, όπου ένα νεύμα προς την κατεύθυνση της πραγματικότητας υπαγόρευε ότι δεν έπρεπε να φορεθεί κανένα χρώμα πιο ανοιχτό από το κρεμ». αναφέρει η συγγραφέας του ηχητικού βιβλίου.


  • Η μητέρα της Μέγκαν της ζήτησε να χαλαρώσει


Η Μέγκαν έχει τρομερούς συμμάχους στη μητέρα της και τον αείμνηστο πατέρα της. «Η μαμά της, Ντόρια, ήταν πολύ κουλ. Ήταν αυτό το ελεύθερο πνεύμα που χόρευε γύρω από το σπίτι και έκανε βράδια για κορίτσια μαζί μας. Έλεγε στη Μεγκ να χαλαρώσει. Εκείνη (η Ντόρια) έλεγε, «Πρέπει να διασκεδάσεις. Συνέχισε να δουλεύεις σε αυτό.” Παρά τη διασκεδαστική πλευρά της, η Ντόρια είχε σταθερά όρια και εκπαίδευσε τη Μέγκαν να έχει καλή τάξη στο εσωτερικό. Ο Τομ (Ο πατέρας) της άφησε περισσότερο χώρο. Μας επέτρεψε να ξεφύγουμε με τα πράγματα. Παρείχε ένα λιγότερο αυστηρό νοικοκυριό. Αλλά η Μέγκαν ήταν το αστέρι και για τους δύο γονείς της. Κατά κάποιον τρόπο, γαλουχήθηκε σε μια σκηνή. Δεν ήξερε άλλη ζωή. Ο Τομ ήταν μεγάλος προπονητής από αυτή την άποψη. Την έβγαζε φωτογραφίες στη σκηνή από μικρός». Το αποτέλεσμα ήταν ότι η Meg ήθελε πάντα να γίνει διάσημη. Απλώς της άρεσε να είναι το κέντρο της προσοχής», μοιράστηκε η Nikki Priddy (στενή φίλη της Meghan).


  • Archie Harrison Mountbatten-Windsor


«Το όνομα του Άρτσι έδειξε ότι το δώρο έκπληξης του Χάρι και της Μέγκαν δεν τους είχε εγκαταλείψει. Το όνομα του μωρού έσπασε κάθε κανόνα του βασιλικού βιβλίου και ήταν όσο πιο τρελό, απροσδόκητο, μη παραδοσιακό και ξύπνιο θα μπορούσε να είναι. Τα βασιλικά παιδιά ονομάζονταν πάντα από τους βασιλικούς προκατόχους. Ο Χάρι και η Μέγκαν, ωστόσο, απέδειξαν ότι έπαιρναν τόσο σοβαρά τον στόχο τους για αλλαγή ως διαρκή αρχή ότι κανένας τομέας της ζωής τους δεν θα ήταν ασφαλής από τις καινοτομίες τους. Ποτέ πριν σε ένα βασιλικό παιδί δεν είχε δοθεί ψευδώνυμο αντί για χριστιανικό όνομα». λέει ο συγγραφέας. Η Μέγκαν και ο Χάρι  ισχυρίστηκαν αργότερα ότι η έμπνευσή τους για το όνομα προήλθε από την αρχαία ελληνική λέξη Arche, της οποίας η κύρια και δευτερεύουσα σημασία είναι «αρχή» και «προέλευση» με την τριτογενή έννοια «πηγή δράσης». Είναι αυτό το τρίτο νόημα που δήλωσαν ότι τους οδήγησε να αποκαλούν τον γιο τους Archie



Κανένας ρόλος για τον Harry στη στέψη του Κάρολου 


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ