Νέες κατηγορίες για τον αδελφό του εκτοξεύει ο Χάρυ στην αυτοβιογραφία του

Ο πρίγκιπας William και ο πρίγκιπας Χάρι φτάνουν στο Καναδικό Εθνικό Μνημείο Vimy στο Vimy της Γαλλίας στις 9 Απριλίου 2017.

Νέες κατηγορίες για τον αδελφό του πρίγκιπα William,  εκτοξεύει ο Harry σύμφωνα με τον  Guardian.

Ο πρίγκιπας Χάρι κατηγορεί τον αδερφό του, Γουίλιαμ, ότι του επιτέθηκε σωματικά κατά τη διάρκεια ενός καυγά που αφορούσε τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ, το 2019.

 Η βρετανική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι έχει δει ένα από τα πρώτα αντίγραφα του  πολυαναμενόμενου βιβλίου των απομνημονευμάτων του πρίγκιπα Χάρι, το Spare , στο οποίο ο Χάρι, ο δούκας του Σάσεξ, φέρεται να ισχυρίζεται ότι ο αδερφός του Ουίλιαμ, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, τον έριξε στο πάτωμα κατά τη διάρκεια της διαμάχης.


Η φερόμενη συμπλοκή έλαβε χώρα μετά από μια συνομιλία μεταξύ των δύο αδελφών, κατά την οποία ο Γουίλιαμ, διάδοχος του βρετανικού θρόνου, αποκάλεσε τη Μαρκλ «δύσκολη»  και «αγενή», σύμφωνα με τον Guardian.


Η σύγκρουση κλιμακώθηκε έως ότου ο Γουίλιαμ «με άρπαξε από τον γιακά, σκίζοντας το γιακά μου και… με χτύπησε στο πάτωμα», ανέφερε ο Χάρυ σύμφωνα με τον Guardian.


Το CNN ζήτησε ένα αντίγραφο του βιβλίου από τον εκδότη Penguin Random House, αλλά δεν έλαβε απάντηση. Τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και ένας εκπρόσωπος των Σάσεξ απέρριψαν το αίτημα του CNN να σχολιάσoυν την υποτιθέμενη διαμάχη.


Το άρθρο του Guardian εστιάζει στην υποτιθέμενη σωματική διαμάχη μεταξύ των αδελφών, αλλά περιγράφει το σύνολο του βιβλίου ως έναν «αξιόλογο τόμο».


Το άρθρο αναφέρει την εκδοχή των γεγονότων του Χάρι, στην οποία ο Γουίλιαμ φθάνει στο τότε σπίτι του Χάρι και της Μέγκαν, στο Νότιγχαμ Κότατζ στους χώρους του Παλατιού του Κένσινγκτον, για να συζητήσουν «όλη την συνεχιζόμενη καταστροφή» της σχέσης τους και τις διαμάχες τους με τον Τύπο».


Ο Χάρι ισχυρίζεται ότι ο Γουίλιαμ του επιτέθηκε αφού του πρόσφερε νερό και προσπαθώντας να παγώσει μια έντονη λεκτική διαμάχη, σύμφωνα με τον Guardian.


Σύμφωνα με το άρθρο ο Χάρι αναφέρει ότι : «Πέταξε το νερό, με φώναξε με άλλο όνομα και μετά με πλησίασε. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Τόσο πολύ γρήγορα. Με έπιασε από τον γιακά, σκίζοντας τον και με χτύπησε στο πάτωμα. Προσγειώθηκα στο μπολ του σκύλου, το οποίο ράγισε κάτω από την πλάτη μου, με τα κομμάτια να με κόβουν. Ξάπλωσα εκεί για μια στιγμή, ζαλισμένος, μετά σηκώθηκα στα πόδια μου και του είπα να φύγει».


Το άρθρο λέει ότι ο Χάρι δηλώνει στο βιβλίο ότι ο Γουίλιαμ τον παρότρυνε να απαντήσει, αλλά εκείνος αρνήθηκε να το κάνει. Ο Γουίλιαμ έφυγε αλλά αργότερα επέστρεψε, «δείχνοντας μετανιωμένος» και ζήτησε συγγνώμη, σύμφωνα με το άρθρο του Guardian, από το βιβλίο.


Το Spare αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 10 Ιανουαρίου.


  • Η σχέση με τα ΜΜΕ και η ψυχική υγεία της Μέγκαν

Από τον γάμο τους το 2018, η σχέση του Χάρι και της Μέγκαν βρίσκεται σε έντονη διαμάχη με τα μέσα ενημέρωσης, με ιδιαίτερη έμφαση στη Δούκισσα του Σάσεξ.


Σε ένα πρόσφατο ντοκιμαντέρ του Netflix , ο Χάρι κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι άσκησαν αδικαιολόγητο άγχος στη Μέγκαν, οδηγώντας την σε αποβολή και σκέψεις αυτοκτονίας.


Το ζευγάρι είπε ότι ήταν η αδιάκοπη κάλυψη των μέσων ενημέρωσης τους οδήγησε τελικά να σταματήσουν να εργάζονται ως μέλη της βασιλικής οικογένειας.


Ο Χάρι παραδέχτηκε στο ντοκιμαντέρ των έξι μερών ότι στην αρχή δεν αντιμετώπισε την επιδεινούμενη ψυχική υγεία της Μέγκαν «ιδιαίτερα καλά».


«Ήξερα ότι δυσκολευόταν. Δυσκολευόμασταν και οι δύο, αλλά ποτέ δεν πίστευα ότι θα έφτανε σε αυτό το στάδιο. Το γεγονός ότι έφτασε σε αυτό το στάδιο ένιωσα θυμό και ντροπή», αφηγήθηκε ο Χάρι, προσθέτοντας: «Το αντιμετώπισα ως θεσμικός Χάρι σε αντίθεση με τον σύζυγο Χάρι».


Η Μέγκαν είπε ότι ήθελε να πάει κάπου για βοήθεια, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν της επιτρεπόταν λόγω ανησυχιών για το πώς θα αναζητούσε το ίδρυμα, χωρίς να διευκρινίσει ποιος πιστεύει ότι την εμπόδισε. Έκανε παρόμοια σχόλια στην εκρηκτική συνέντευξή της το 2021 με την Oprah Winfrey.




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ