Διυπουργική σύσκεψη για την κηδεία του τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β

 

Διυπουργική σύσκεψη αναμένεται το πρωϊ της Τετάρτης όπου θα αποφασιστούν τα διαδικαστικά της κηδείας του τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου


Ο τελευταίος βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος Β’ πέρασε στην αιωνιότητα.  Διετέλεσε αρχηγός κράτους, υπήρξε απόφοιτος των στρατιωτικών σχολών, αρχηγός των ΕΔ και χρυσός ολυμπιονίκης στη ιστιοπλοΐα.  


Ο Κωνσταντίνος  έφυγε στα πάτρια εδάφη,  την ίδια μέρα, που πριν 100 χρόνια, στις 11 Ιανουαρίου 1923, είχε φύγει από τη ζωή και ο παππούς του, Κωνσταντίνος Α'. 


Λάτρευε την Ελλάδα παρότι το πολιτικό σύστημα  της χώρας, τον αντιμετώπισε με πρωτοφανή σκληρότητα  στερώντας του ακόμα και την ελληνική ιθαγένεια... την οποία όμως επί χρόνια χορηγούσε αβίαστα στον κάθε εγκληματία που εισερχόταν λάθρα στη χώρα...


Τα βασιλικά ανάκτορα στο Τατόϊ όπου βρίσκονται και οι τάφοι όλων των βασιλέων, αφέθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις, χωρίς αιδώ, να λεηλατηθούν ώστε τίποτα να μην θυμίζει την ύπαρξη της Βασιλείας στην Ελλάδα...  Αποτέλεσμα ήταν να χαθούν και να καταστραφούν πολλά ιστορικά κειμήλια  ανεκτίμητης αξίας της νεώτερης ιστορίας της χώρας .


Στο εξωτερικό βέβαια και στο παρασκήνιο, τα πράγματα ήταν διαφορετικά... αφού πολλοί γόνοι πολιτικών ονειρεύονταν και επεδίωκαν την είσοδο στα βασιλικά σαλόνια, ενώ πολλοί πολιτικοί θεωρούσαν "ορόσημο" την επίσκεψη του Καρόλου στην Ελλάδα.


Σήμερα στη διυπουργική σύσκεψη η πολιτική ηγεσία της χώρας οφείλει να σταθεί στο ύψος τους και να τιμήσει δεόντως τον τέως Βασιλέα των Ελλήνων Κωνσταντίνο Β και  το τελετουργικό της κηδείας που αρμόζει θα πρέπει να είναι με τιμές αρχηγού κράτους. Τίποτα λιγότερο...




Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της οικογένειας να επιθυμούν η σορός του τέως βασιλιά να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη, σε μια κηδεία με τιμές αρχηγού κράτους.


Δεδομένου του ότι η κηδεία του πρώην μονάρχη αποτελεί σημαντικό «αγκάθι» η οικογένειά του και συγκεκριμένα οι δύο γιοί του, Παύλος και Νικόλας, προσπαθούν να διευθετήσουν μία σειρά από νομικές εκκρεμότητες.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του τέως Βασιλέα, έχει απευθυνθεί σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο του κέντρου των Αθηνών, προκειμένου να ενημερωθεί και να αναζητήσει τρόπους υπέρβασης των νομικών εκκρεμοτήτων που αφορούν την τελετή της κηδείας του άλλοτε μονάρχη.


Η επιθυμία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ήταν να ταφεί στο Τατόι, όπου βρίσκονται οι τάφοι και των περισσότερων μελών της ελληνικής βασιλικής οικογένειας.



Το Κοιμητήριο του βασιλικού κτήματος είναι τοποθετημένο στον περίβολο του ναού της Αναστάσεως. Εκεί βρίσκονται επίσης οι τάφοι των βασιλέων Γεωργίου Α’ και Όλγας, της πριγκίπισσας Αλεξάνδρας, της πριγκίπισσας Μαρίας, του αντιναύαρχου Περικλή Ιωαννίδη – ήταν ο δεύτερος σύζυγος της πριγκίπισσας Μαρίας – αλλά και της μικρής βασιλοπούλας Όλγας.


Το νεκροταφείο στο Τατόι επιλέχθηκε από τη βασίλισσα Όλγα και καθιερώθηκε από το 1880, ως τόπος ταφής των μελών της βασιλικής οικογένειας.




Εφυγε από τη ζωή ο τέως Βασιλεύς της Ελλάδος Κωνσταντίνος Β




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ