Qatar Gate - Εμβάσματα μαμούθ στην οικογένεια Καϊλη στον Παναμά

 

Εμβάσματα μαμούθ 28 εκατ. ευρώ, από το Κατάρ βρέθηκαν σε 3 λογαριασμούς της Ευδοξίας Καϊλή, του πατέρα της και της μητέρας της στον Παναμά.


Η πολιτική ζωή των Βρυξελλών έχει συγκλονιστεί τις τελευταίες ημέρες από το σχέδιο δωροδοκίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που συνδέεται με το Κατάρ και το Μαρόκο, του οποίου οι βασικοί πρωταγωνιστές έχουν περάσει από την ανωνυμία στα πρωτοσέλιδα των μέσων ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη.


Στο φώς ήρθαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων όσων εμπλέκονται στο επωνομαζόμενο Qatar Gate, το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


Οι λογαριασμοί αναφέρθηκαν στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και διατέθηκαν στο ACODAP Complaint Box, την ένωση κατά της διαφθοράς υπό την προεδρία του δικαστή Fernando Presencia


Σύμφωνα με τις νεώτερες αποκαλύψεις, η Εύα Καϊλή, πρώην τηλεοπτική παρουσιάστρια, Ελληνίδα σοσιαλδημοκρατική ευρωβουλευτής και μέχρι πρότινος μία από τους αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέχρι την ανάκληση της θέσης ως αποτέλεσμα του σκανδάλου, φαίνεται να είναι το πιο σχετικό όνομα στη διαφθορά.

Σύμφωνα με τα εμβάσματα που αποκαλύφθηκαν η οικογένεια Καϊλή έλαβε 28 εκατομμύρια ευρώ, καταθέσεις από το Καταρ σε off shoreτου Παναμά .

  • Αναλυτικά :


Η Εύα Καϊλή έλαβε τον Δεκέμβριο του 2019, δύο εμβάσματα συνολικού ποσού 20.000.000 $ στο BLADEX OF PANAMA, εκ των οποίων σήμερα θα είχε υπόλοιπο 9.216.234 $.




Ο Αλέξανδρος Καϊλής,  ο πατέρας της Εύας, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία την ώρα που έφευγε από ξενοδοχείο των Βρυξελλών με σακούλες με μετρητά, έλαβε τον Ιανουάριο του 2020, έμβασμα 4.000.000 $ στο BLADEX OF PANAMA, εκ των οποίων θα είχε υπόλοιπο 1.688.095 $.



Η Μαρία Ιγνατιάδου, μητέρα της Εύας Καϊλή τον Ιανουάριο του 2020, έλαβε δύο εμβάσματα για συνολικό ποσό 4.000.000 $ στο BLADEX OF PANAMA, εκ των οποίων σήμερα θα είχε υπόλοιπο 1.845.300 $.



Τον Σεπτέμβριο του 2021, η Ευα Καϊλή, έλαβε δύο εμβάσματα για συνολικό ποσό 8.000.000 $ στο BLADEX OF PANAMA, εκ των οποίων σήμερα θα είχε υπόλοιπο 2.922.704 $.


Στην Παναμέζικη BLADEX OF PANAMA βρέθηκαν καταθέσεις:

20.000.000 $ στο όνομα της Εύας Καιλή. 

4.000.000  $ του πατέρα της Αλέξανδρου Καϊλή.

4.000.000 $ της μητέρας της Μαρία Ιγνατιάδου.


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι υπηρεσίες που φαίνεται να προσέφερε η Καϊλή στο Κατάρ δεν άξιζαν τόσα  πολλά χρήματα και ως εκ τούτου πιθανολογείται ηγετικός ρόλος της Καϊλή, ενώ θεωρείται ότι η υπόθεση έχει βάθος.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ