ΗΠΑ - Υπο Ομοσπονδιακό έλεγχο η Neuralink του Elon Musk

 

Υπό ομοσπονδιακή έρευνα βρίσκεται η Neuralink του Elon Musk, μια εταιρεία ιατρικών συσκευών, για πιθανές παραβιάσεις της καλής διαβίωσης των ζώων, εν μέσω καταγγελιών από το  προσωπικό της, ότι οι δοκιμές σε ζώα γίνονται βιαστικά, προκαλώντας άσκοπα βάσανα και θανάτους, σύμφωνα με έρευνα του Reuters 


Η Neuralink Corp αναπτύσσει ένα εγκεφαλικό εμφύτευμα που ελπίζει ότι θα βοηθήσει τους παράλυτους να περπατήσουν ξανά και να θεραπεύσει άλλες νευρολογικές παθήσεις. Η ομοσπονδιακή έρευνα , η οποία δεν έχει αναφερθεί προηγουμένως, ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες από τον Γενικό Επιθεωρητή του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ μετά από αίτημα ομοσπονδιακού εισαγγελέα, σύμφωνα με δύο πηγές με γνώση της έρευνας. Η έρευνα, είπε μια από τις πηγές, επικεντρώνεται σε παραβιάσεις του νόμου περί ευημερίας των ζώων, ο οποίος διέπει τον τρόπο με τον οποίο οι ερευνητές μεταχειρίζονται και δοκιμάζουν ορισμένα ζώα.


Σύμφωνα με καταγγελίες και συνεντεύξεις με περισσότερους από 20 εργαζόμενους αλλά και πρώην εργαζόμενους, η πίεση από τον CEO Musk για επιτάχυνση της ανάπτυξης οδήγησε σε λανθασμένα πειράματα. 

Τέτοιες αποτυχημένες δοκιμές έπρεπε να επαναληφθούν, αυξάνοντας τον αριθμό των ζώων που δοκιμάζονται και θανατώνονται, λένε οι εργαζόμενοι που ισχυρίζονται ότι ο αριθμός των θανάτων των ζώων είναι υψηλότερος από ό,τι χρειάζεται για λόγους που σχετίζονται με τις απαιτήσεις του Μασκ να επιταχύνει την έρευνα. 

Συνολικά, η εταιρεία έχει σκοτώσει περίπου 1.500 ζώα, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 280 προβάτων, χοίρων και πιθήκων, μετά από πειράματα από το 2018


Ο Elon Musk και άλλα στελέχη της Neuralink δεν απάντησαν στα αιτήματα για σχολιασμό.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ