Τι λέει το Κατάρ για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο

 

Δύο ημέρες αφότου ήρθε στην επιφάνεια το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο στο οποίο εμπλέκεται μέσα και το όνομα της Ελληνίδας  ευρωβουλευτoύ Εύας Καϊλή , το Κατάρ εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας τις αποκαλύψεις «αβάσιμες».


Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που έξέδωσε την Κυριακή η αντιπροσωπεία του Κατάρ στην ΕΕ, κάνει λόγο για «αβάσιμη και σοβαρά παραπληροφορημένη» σύνδεση της χώρας με την υπόθεση.


  • Η ανακοίνωση του Κατάρ αναφέρει

«Το Κράτος του Κατάρ απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια σύνδεσής του με κατηγορίες για κακή συμπεριφορά. Κάθε σύνδεση της καταριανής κυβέρνησης με τους αναφερόμενους ισχυρισμούς είναι αβάσιμη και σοβαρά παραπληροφορημένη».





Για την υπόθεση ως γνωστόν, έχει συλληφθεί και κρατείται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας η ευρωβουλευτής  Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι καθώς κι ένας λομπίστας των Βρυξελλών.


Η  σύζυγός και η κόρη του ευρωβουλευτή Παντσέρι, τέθηκαν σε κατ' οίκον κράτηση στην Ιταλία, καθώς φέρονται να γνώριζαν για τις δοσοληψίες του. 


Σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης, και οι 4 συλληφθέντες κατηγορούνται για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.  


Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο πατέρας της Εύας Καϊλή και ο Λούκα Βισεντίνι, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ