Το Ευρωκοινοβούλιο απομάκρυνε την Καϊλή από τα καθήκοντά της



Η Εύα Καϊλή απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου. Η απόφαση για την απομάκρυνσή της πάρθηκε με συντριπτική πλειοψηφία εν μέσω της έρευνας για διαφθορά και την κατάσχεση ποσού 1,5 εκατ. ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή της ίδιας και των τριών ακόμα συγκατηγορουμένων της.


Συνολικά 625 από τους 628 ευρωβουλευτές ψήφισαν την απομάκρυνση της κ. Καϊλή από τα καθήκοντά της ως αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Οι ευρωβουλευτές αποφάσισαν ακόμα να σταματήσουν τη διαδικασία διευκόλυνσης χορήγησης βίζας για τους πολίτες του Κατάρ που εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Ο σχετικός φάκελος που επρόκειτο να ψηφιστεί αυτή την εβδομάδα, έχει επιστραφεί στην αρμόδια επιτροπή για επανέλεγχο.




Η Εύα Καϊλη έχει συλληφθεί με τρία ακόμα άτομα συνδεδεμένα με την μη εγγεγραμμένη ΜΚΟ Fight Impunity με πρόεδρο τον πρώην ευρωβουλευτή Antonio Pazeri, εργαζόμενο τον σύζυγο της κ. Καϊλή Fracesco Giorgi και έναν τρίτο επικεφαλή μιας άλλης ΜΚΟ της  No Peace Without Justice που συνεργάζεται με την Fight Impunity.


Η κ. Καϊλή αναμένεται να απολογηθεί αύριο Τετάρτη μαζί με τους άλλους τρείς συγκατηγορούμενούς της, στον δικαστή,  για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. 


H προδικαστική ακρόαση κεκλεισμένων των θυρών, θα περιλαμβάνει ανάγνωση των κατηγοριών, και έλεγχο της ικανότητας να δικαστούν, σύμφωνα με τη βελγική νομοθεσία.


Στο πλαίσιο της έρευνας πολλά γραφεία ευρωβουλευτών και βοηθών τους παραμένουν σφραγισμένα προκειμένου οι βελγικές αρχές να συνεχίσουν τις έρευνές τους για να διαπιστώσουν το βάθος της διαφθοράς


Σύμφωνα με πηγές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σφραγίστηκε σήμερα και το γραφείο της Mychelle Rieu, πρώην συμβούλου της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τώρα επικεφαλής μονάδας που συνδέεται με την επιτροπή DROI



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ