Josua Abraham Norton 1818 -1880 - The Emperor of United States

Ο αυτοκράτορας Νόρτον με στολή πλήρους φόρεμα και στρατιωτικά ρεγάλια, το χέρι του στη λαβή ενός τελετουργικού σπαθιού ,1875.
 

Ο Τζόσουα Αβραάμ Νόρτον (4 Φεβρουαρίου 1818 - 8 Ιανουαρίου 1880), γνωστός και ως αυτοκράτορας Νόρτον , ήταν κάτοικος του Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, ο οποίος το 1859 αυτοανακηρύχθηκε « Νόρτον Ι., Αυτοκράτορας των Ηνωμένων Πολιτειών ». Το 1863, μετά την εισβολή του Ναπολέοντα Γ ' στο Μεξικό , πήρε τον δευτερεύοντα τίτλο " Προστάτης του Μεξικού ".


Ο Νόρτον γεννήθηκε στην Αγγλία, αλλά πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της πρώιμης ζωής του στη Νότια Αφρική. Φεύγοντας από το Κέιπ Τάουν, πιθανότατα στα τέλη του 1845, έφτασε στη Βοστώνη, μέσω του Λίβερπουλ, τον Μάρτιο του 1846 και στο Σαν Φρανσίσκο στα τέλη του 1849. Τίποτα δεν είναι γνωστό για τον τόπο ή τα επαγγέλματά του στα ενδιάμεσα τρία και τρία χρόνια. μισά χρόνια.


Το απόγευμα της 8ης Ιανουαρίου 1880, ο Νόρτον κατέρρευσε στη γωνία της οδού Καλιφόρνια και της οδού Ντουπόν (τώρα Λεωφόρος Γκραντ) μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Παλιάς Αγίας Μαρίας ενώ πήγαινε σε διάλεξη στην Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνια . 

 

Η κατάρρευσή του έγινε αμέσως αντιληπτή, και "ο αστυνομικός που έφθασε γρήγορα κάλεσε μια άμαξα για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο Υποδοχής της Πόλης", σύμφωνα με τη νεκρολογία της επόμενης ημέρας στο πρωινό κάλεσμα του Σαν Φρανσίσκο .

 

Ο Νόρτον πέθανε πριν φτάσει η άμαξα. Η νεκρολογία ανέφερε: «Στο πεζοδρόμιο που βρωμάει, στο σκοτάδι μιας νύχτας χωρίς φεγγάρι, κάτω από τη βροχή που στάζει ... Ο Νόρτον Α, με τη χάρη του Θεού, αυτοκράτορας των Ηνωμένων Πολιτειών και προστάτης του Μεξικού, έφυγε από αυτή τη ζωή ". 


Δύο ημέρες αργότερα, το San Francisco Chronicle οδήγησε το άρθρο του για την κηδεία του Νόρτον με τον τίτλο" Le Roi Est Mort. " (Ο βασιλιάς απέθανε)


Γρήγορα έγινε φανερό ότι ο Νόρτον είχε πεθάνει σε πλήρη φτώχεια, σε αντίθεση με τις φήμες περί πλούτου. Βρέθηκαν πάνω του πέντε ή έξι δολάρια και η έρευνα στο δωμάτιό του στην πανσιόν στην εμπορική οδό βρήκε ένα χρυσό, αξίας περίπου 2,50 δολαρίων. 


Τα υπάρχοντά του περιλάμβαναν τη συλλογή του με μπαστούνια, το μάλλον χτυπημένο σπαθί του, μια ποικιλία από καλύμματα κεφαλής, όπως μια σόμπα, ένα ντέρμπι, ένα κόκκινο καπέλο του Στρατού, και ένα άλλο καπάκι που ταιριάζει σε έναν πολεμιστή πολεμικών συγκροτημάτων, ένα γαλλικό φράγκο του 1828 και μια χούφτα από τα αυτοκρατορικά ομόλογα που πούλησε στους τουρίστες με πλασματικό επιτόκιο 7%.  Υπήρχαν πλαστά τηλεγραφήματα που υποτίθεται ότι προέρχονταν από τον αυτοκράτορα Αλέξανδρο Β 'της Ρωσίας συγχαίροντας τον Νόρτον για τον επερχόμενο γάμο του με τη βασίλισσα Βικτώρια και από τον πρόεδρο της Γαλλίας προβλέποντας ότι μια τέτοια ένωση θα ήταν καταστροφική για την παγκόσμια ειρήνη. Βρέθηκαν επίσης οι επιστολές του προς τη βασίλισσα Βικτώρια και 98 μετοχές σε ένα ορυχείο χρυσού που δεν λειτουργεί. 


Οι αρχικές ρυθμίσεις κηδείας ήταν για ένα φέρετρο ενός φτωχού από απλό κόκκινο ξύλο. Ωστόσο, μέλη μιας ένωσης επιχειρηματιών του Σαν Φρανσίσκο που ονομάζεται Pacific Club δημιούργησαν ένα ταμείο κηδειών που προέβλεπε μια όμορφη κασετίνα από ροδόξυλο και οργάνωσε έναν αξιοπρεπή αποχαιρετισμό.  Η κηδεία του Νόρτον την Κυριακή 10 Ιανουαρίου ήταν πανηγυρική, πένθιμη και μεγάλη. Τα σέβη τους ήταν μέλη «όλων των τάξεων από τους καπιταλιστές έως τους φτωχούς, τον κληρικό ως τον πορτοφολάτο, καλοντυμένες κυρίες και εκείνες των οποίων η ενδυμασία και το ρουλεμάν άφηναν να εννοηθεί η κοινωνική απομάκρυνση».  Αναφέρθηκε ότι έως και 10.000 άνθρωποι παρατάχθηκαν στους δρόμους και ότι η κηδεία της κηδείας είχε μήκος 3 χιλιόμετρα.  Ο Νόρτον θάφτηκε στο μασονικό νεκροταφείο με έξοδα της πόλης του Σαν Φρανσίσκο.


Το 1934, τα λείψανα του αυτοκράτορα Νόρτον μεταφέρθηκαν σε έναν τάφο στο νεκροταφείο Woodlawn στην Colma της Καλιφόρνια , όπως και όλοι οι τάφοι στην πόλη. 


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ