Nancy Faeser - Θα πρέπει να έχετε αυτές τις προμήθειες στο σπίτι

 

Στο πλαίσιο του πολέμου της Ουκρανίας, η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Nansy Faeser συμβουλεύει τους Γερμανούς, να εφοδιαστούν με τρόφιμα. 


Mecklenburg-Western Pomerania, Pokrent: Παντοπωλεία και καθημερινά προϊόντα βρίσκονται σε ένα τραπέζι κουζίνας σε ένα ιδιωτικό σπίτι.  εικόνα αρχείου

Φαίνεται καλό απόθεμα, αλλά πολλά από τα τρόφιμα σε αυτήν την εικόνα δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία , η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ συμβουλεύει τους πολίτες να λάβουν προφυλάξεις για την περίπτωση κρίσης. «Σκεφτείτε, για παράδειγμα, κυβερνοεπιθέσεις σε υποδομές ζωτικής σημασίας», είπε η πολιτικός του SPD στην «Handelsblatt».


Εάν το ρεύμα σβήσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή η καθημερινή ζωή είναι περιορισμένη με κάποιο άλλο τρόπο, τότε σίγουρα είναι λογικό να υπάρχει παροχή από είδη έκτακτης ανάγκης στο σπίτι.


Παράλληλα, η υπουργός τόνισε τη σημασία της πολιτικής προστασίας, στην οποία έδωσε «ύψιστη προτεραιότητα». «Πρέπει να επιταχύνουμε εδώ για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις πολλές κρίσεις - πανδημίες, τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, τους κινδύνους του πολέμου». Πρέπει να ελεγχθεί ποια προστατευτικά μέτρα είναι απαραίτητα.

 

Αυτό δεν αφορά μόνο τεχνικά ζητήματα, «αλλά και προμήθειες για τρόφιμα, φάρμακα ή ιατρικές προμήθειες». Στο πλαίσιο αυτό, η Faeser αναφέρθηκε σε λίστα που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.


  • Τι προμήθειες πρέπει να αποθηκεύσετε;

Σε περίπτωση καταστροφής όπως πλημμύρα, διακοπή ρεύματος ή καταιγίδα, υπάρχει ο κίνδυνος να είναι δύσκολο να βρεθούν τρόφιμα, γράφει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στον « Οδηγό για ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης και σωστή δράση σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης »... 


Ο στόχος πρέπει να είναι να μπορέσετε να επιβιώσετε 10 ημέρες χωρίς να χρειάζεται να πάτε για ψώνια . Ωστόσο, το εάν κάποιος θα δημιουργήσει αυτά τα αποθέματα δεν είναι σε καμία περίπτωση προδιαγεγραμμένο, αλλά μια προσωπική απόφαση.


Το φυλλάδιο από το Ομοσπονδιακό Γραφείο περιέχει επίσης μια λίστα ελέγχου με άλλα πράγματα που θα πρέπει να είναι διαθέσιμα στο νοικοκυριό, όπως σεντούκια φαρμάκων, είδη υγιεινής και αποσκευές έκτακτης ανάγκης.


Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και Βοήθειας για Καταστροφές (BBK) ιδρύθηκε το 2004 ως το κεντρικό οργανωτικό στοιχείο για την πολιτική ασφάλεια στη Γερμανία. 


Αυτές είναι οι συστάσεις της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση www.bbk.bund.de

Πηγή: dpa

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ