Η νίκη Μακρόν έφερε την ψηφιακή ταυτότητα για τους Γάλλους

 

Η νίκη Μακρόν φέρνει άμεσα και την ψηφιακή ταυτότητα για τους Γάλλους. Λίγες μόνο ημέρες μετά τη νίκη του στις ομοσπονδιακές εκλογές, ο Γάλλος πρόεδρος προχώρησε στη δημιουργία ψηφιακής ταυτότητας για τη Γαλλία.



Η «Υπηρεσία Εγγύησης Ψηφιακών Ταυτοτήτων» ( SGIN ) ιδρύθηκε με διάταγμα Μακρόν λίγο μετά τη νίκη του επί της Μαρίν Λεπέν, μια απόφαση που θα επιτρέψει στη Γαλλία να «συμμορφωθεί» με την  ψηφιακή ταυτότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης .


Αμεση ήταν η αντίδραση της ομάδας «Les Patriots»  , η οποία επιδιώκει την ανεξαρτησία από την ΕΕ.

«Μόλις μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση ανακοινώνει την έναρξη μιας «εφαρμογής ψηφιακής ταυτότητας»!» είπε ο  αρχηγός Florian Philippot, που δήλωσε ότι  «Στόχος είναι η κοινωνική πίστωση με τον κινεζικό τρόπο. Μια Εταιρεία ελέγχου και επιτήρησης!». 

"Ας απορρίψουμε εντελώς αυτήν την εφαρμογή και ας πολεμήσουμε με κάθε μέσο!" πρόσθεσε.


Η εκλογική νίκη του Μακρόν έχει πυροδοτήσει μαζικές  διαμαρτυρίες .


Η κίνηση της Γαλλίας προς μια κεντρική ψηφιακή ταυτότητα, και η αντίστοιχη αντίσταση από ανθρώπους που  ασχολούνται με ένα σύστημα κοινωνικής πίστωσης κινεζικού τύπου , είναι μια σύγκρουση που εντείνεται ολοένα και σε περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο.


Πρόσφατα, για παράδειγμα, η Νιγηρία  απέκλεισε 73 εκατομμύρια κατοίκους  από το να κάνουν τηλεφωνικές κλήσεις επειδή δεν είχαν συνδέσει τα κινητά τους τηλέφωνα με την εθνική ψηφιακή τους ταυτότητα. 


Στην Ιταλία, μια δημοτική κυβέρνηση μόλις ανακοίνωσε ότι  δημοσιεύει ένα ήπιο κοινωνικό πιστωτικό σκορ  το Φθινόπωρο, το πρώτο του είδους του στην Ευρώπη.


Εσωτερικά, ο Καναδάς δεν έχει εκδώσει τακτικές καταναγκασμού σε αυτό το επίπεδο και οι επαρχίες διστάζουν να εφαρμόσουν μια ψηφιακή ταυτότητα.


Ενώ  η Αλμπέρτα  και το Οντάριο έχουν ήδη κυκλοφορήσει το δικό τους, το Σασκάτσουαν ακύρωσε πρόσφατα  το σχέδιό  του να ξεκινήσει ένα μετά από δημοσκόπηση πολιτών που δεν ήθελαν να έχουν καμία σχέση με αυτό.


Αντίθετα, η επαρχιακή κυβέρνηση λέει τώρα ότι θα παρακολουθεί την αποδοχή και την ανατροφοδότηση από συναδέλφους σε άλλες δικαιοδοσίες.


«Θα παρακολουθούμε πολύ στενά για να παρατηρήσουμε πώς προχωρούν τα προγράμματα ψηφιακής ταυτότητάς τους», δήλωσε ένας αξιωματούχος του Υπουργείου  SaskBuilds .


Επιπλέον, ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης και υποψήφιοι αρχίζουν να εκφράζουν τις ανησυχίες τους ενάντια στην κεντρική ψηφιακή ταυτότητα και το νόμισμα.


Το Κόμμα του Οντάριο, με επικεφαλής τον Ντέρεκ Σλόαν,  υπέβαλε αναφορά  στο νομοθετικό σώμα του Οντάριο που προτείνει την απαγόρευση των ψηφιακών ταυτοτήτων.


Ο υποψήφιος του CPC Pierre Poilievre πρότεινε επίσης πρόσφατα ότι θα  απαγόρευε  το κεντρικό ψηφιακό νόμισμα που η κυβέρνηση των Φιλελευθέρων  έκλεψε στον  προϋπολογισμό τους εάν εκλεγεί.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ