13 τραυματίες από επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης




Τουλάχιστον 13 άνθρωποι πυροβολήθηκαν στο μετρό του Μπρούκλιν  ενώ βρέθηκαν και πολλά εκρηκτικά σε σταθμό του μετρό της Νέας Υόρκης σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης


Τουλάχιστον 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων επτά πυροβολήθηκαν, όταν ένας ύποπτος εκτόξευσε ένα καπνογόνο και εξαπέλυσε πυροβολισμούς σε τρένο του μετρό του Μπρούκλιν κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής το πρωί της Τρίτης, ανέφεραν το NYPD και πηγές επιβολής του νόμου στην The ΝΥPost.



Η αιματηρή επίθεση ξέσπασε γύρω στις 8:30 π.μ. σε ένα τρένο N με προορισμό το Μανχάταν στο σταθμό 36th Street στο Sunset Park, όπου οι αρχές ανακάλυψαν πολλές μη εκρηκτικές συσκευές, σύμφωνα με το FDNY και την αστυνομία. 


Ο ύποπτος, σύμφωνα με μαρτυρίες  ήταν ντυμένος με εμφανή οικοδομική ενδυμασία παρόμοια με έναν εργαζόμενο του MTA και φορώντας μάσκα αερίου, σύμφωνα με έναν μάρτυρα, πιστεύεται ότι πυροδότησε τα καπνογόνα λίγες στιγμές πριν αρχίσουν οι πυροβολισμοί, ανέφεραν αστυνομικές πηγές στην The Post.  


Οι κάμερες  έδειξαν επιβάτες να ουρλιάζουν και να εκτοξεύονται στην πλατφόρμα μόλις άνοιξαν οι πόρτες του τρένου ενώ τα σύννεφα καπνού ξεχύθηκαν.  


Γραφικές φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν τον τραυματία να βρίσκεται σε αιματοβαμμένους ορόφους αποβάθρων του μετρό.


Σύμφωνα με μαρτυρίες ο δράστης ήταν ένας ψηλός άνδρας , περίπου 170 κιλά και φορούσε ένα πορτοκαλί γιλέκο και μάσκα αερίου - και φάνηκε να ρίχνει «κάποιο είδος κυλίνδρου που φούντωσε στην κορυφή


Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο NYU Langone του Brooklyn and Methodist Hospital, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.


«Ενώ συλλέγουμε περισσότερες πληροφορίες, ζητάμε από τους Νεοϋορκέζους να μείνουν μακριά από αυτήν την περιοχή για την ασφάλειά τους και έτσι ώστε οι πρώτοι ανταποκριτές να μπορούν να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη και να διερευνήσουν», είπε ο εκπρόσωπος.


Τα σχολεία σε άμεση γειτνίαση έχουν τεθεί σε lockdown, δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας της πόλης.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ