430 εκ. στην Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ενωση

 

Υποστήριξη 430 εκατομμυρίων ευρώ θα δοθούν στην Τουρκία από την Ευρωπαϊκή Ένωση για προγράμματα γεωργίας και αγροτικής ανάπτυξης στην Τουρκία έως το 2027.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παράσχει συνολική στήριξη 430 εκατομμυρίων ευρώ 


Η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ανακοίνωσε ότι έγινε αποδεκτή η υποστήριξη που θα δοθεί στα προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης του Μηχανισμού Προενταξιακής Βοήθειας (IPA) την περίοδο 2021-2027, το οποίο δημιουργήθηκε για να στηρίξει τις υποψήφιες και δυνάμει υποψήφιες χώρες. .


Αντίστοιχα, η ΕΕ θα παράσχει συνολικά 927 εκατομμύρια ευρώ σε προγράμματα που θα στηρίξουν τη γεωργία και την αγροτική ανάπτυξη στις υποψήφιες χώρες.


Η Τουρκία θα λάβει το μεγαλύτερο μερίδιο από αυτόν τον πόρο με 430 εκατομμύρια ευρώ.


Η Σερβία θα λάβει 288 εκατ. ευρώ, η Αλβανία 112 εκατ. ευρώ και η Βόρεια Μακεδονία 97 εκατ. ευρώ από το εν λόγω πρόγραμμα.


Η στήριξη της ΕΕ, μαζί με τις εθνικές δημόσιες και ιδιωτικές συνεισφορές, αναμένεται να προσφέρει συνολική επένδυση 2 δισεκατομμυρίων ευρώ σε αγροτικές περιοχές των Δυτικών Βαλκανίων και της Τουρκίας.


Το εν λόγω πρόγραμμα στοχεύει να υποστηρίξει τις προετοιμασίες εναρμόνισης και την ανάπτυξη πολιτικής για την εφαρμογή και διαχείριση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, της Πολιτικής Αγροτικής Ανάπτυξης και των συναφών πολιτικών της ΕΕ.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ