Θετικός στον COVID-19 o Recep Tayyip Erdoğan και η Emine Erdogan

 

Θετικοί στον COVID-19 είναι ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan και η πρώτη κυρία Εμινέ Ερντογάν Και οι δύο νοσούν με ήπια συμπτώματα, της παραλλαγής Οmicron, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο ο επίσημος προσωπικός λογαριασμός του Τούρκου προέδρου στο Twitter.


Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν επρόκειτο να παραστεί σε μια τελετή εγκαινίων στο Zonguldak της βόρειας Τουρκίας το Σάββατο, αλλά αντ' αυτού, παρευρέθηκε σε αυτήν μέσω τηλεδιάσκεψης νωρίτερα την ίδια μέρα.


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους αξιωματούχους και το πλήθος στην πόλη, ο Ερντογάν είπε ότι έπρεπε να ακυρώσει την επίσκεψή του λόγω κρύου και προβλημάτων με βραχνάδα. Αμέσως μετά, ανακοινώθηκε ότι το ζευγάρι έχει προσβληθεί από την παραλλαγή omicron.


"Είμαστε σε υπηρεσία. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας από το σπίτι. Ζητάμε τις προσευχές σας", έγραφε το μήνυμα στο Twitter.


"Καλώς ή κακώς. Ελπίζω να ξεπεράσουμε αυτήν την ασθένεια το συντομότερο δυνατό μαζί με τον κ. Ταγίπ. Ανυπομονούμε για τις προσευχές σας", έγραψε στο Twitter η 66χρονη σύζυγός του, Εμινέ Ερντογάν.


Ο Τούρκος πρόεδρος έλαβε την τρίτη δόση του εμβολίου τον περασμένο Ιούνιο, ενώ τον Ιανουάριο έλαβε την πρώτη του δόση δημόσια για να ενθαρρύνει μια εθνική εκστρατεία εμβολιασμού. Θα γίνει 68 ετών αργότερα τον Φεβρουάριο.


Ο Πρόεδρος Ερντογάν θα ξεκουραστεί στην κατοικία του στην Κωνσταντινούπολη για μια εβδομάδα προτού υποβληθεί σε δεύτερο τεστ, δήλωσε σύμβουλος της Deutsche Presse-Agentur (dpa) τηλεφωνικά. Εν τω μεταξύ, θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις μέσω τηλεδιάσκεψης εάν χρειαστεί, πρόσθεσε ο σύμβουλος.


Η Τουρκία έχει καταγράψει περίπου 12 εκατομμύρια περιπτώσεις COVID-19 και σχεδόν 90.000 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας. Η χώρα απαιτεί από τους ανθρώπους να απομονωθούν για επτά ημέρες εάν βγουν θετικοί. Ωστόσο, εάν το τεστ είναι αρνητικό την πέμπτη ημέρα, μπορούν να φύγουν από την καραντίνα.


Ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα έχει αυξηθεί σε πάνω από 100.000 τις τελευταίες εβδομάδες, κάτι που οι αξιωματούχοι απέδωσαν στην εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Omicron. Οι μάσκες χρησιμοποιούνται ευρέως στην Τουρκία, αλλά δεν υπάρχουν περιορισμοί, καθώς τα σχολεία και τα πανεπιστήμια παραμένουν ανοιχτά και η ζωή συνεχίζεται κανονικά χωρίς απαγόρευση κυκλοφορίας.


Τα τελευταία επίσημα στοιχεία το Σάββατο έδειξαν ότι 52,5 εκατομμύρια έκαναν τη δεύτερη δόση εμβολίου στην Τουρκία, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 85 εκατομμυρίων. Περισσότεροι από 25 εκατομμύρια Τούρκοι έλαβαν επίσης την τρίτη δόση τους και οι αξιωματούχοι συνεχίζουν να πιέζουν τους πολίτες να εμβολιαστούν.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ