Στα πρόθυρα εμφυλίου οι Ηνωμένες Πολιτείες

 



Στα πρόθυρα εμφύλιας διαμάχης βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με τον ιδρυτή του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο Bridgewater Associates, Ray Dalio

Ο Ray Dalio επισήμανε μια σειρά παραγόντων που τον οδήγησαν σε αυτή την άποψη, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων ελλειμμάτων, των υψηλών φόρων, του πληθωρισμού και της ανισότητας του πλούτου που επιφέρουν πολιτική πόλωση.

« Όταν αυτό συμβαίνει την ίδια στιγμή που υπάρχουν ξένες δυνάμεις που γίνονται αρκετά ισχυρές ώστε να αμφισβητήσουν την κορυφαία παγκόσμια δύναμη που αντιμετωπίζει αυτή τη δυναμική του εμφυλίου πολέμου, είναι μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδος. Αυτή είναι η περίοδος που πιστεύω ότι βρισκόμαστε τώρα », τόνισε ο Ντάλιο, προσθέτοντας ότι « το μεγαλύτερο ερώτημα είναι πόσο θα λυγίσει το σύστημα πριν σπάσει ».


Ο Dalio πρόβλεψε ότι οι φετινές εκλογές θα γίνουν το σημείο καμπής για την εσωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

« Στις εκλογές του 2022 θα δούμε απώλειες από μετριοπαθείς και κέρδη από εξτρεμιστές-λαϊκιστές , γιατί κάθε πλευρά θέλει μαχητές και όχι συμβιβασμούς. Το Ανώτατο Δικαστήριο θα λάβει αποφάσεις για επίμαχα ζητήματα για τα οποία οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να παλέψουν. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η κάθε πλευρά να δει τις αποφάσεις ως άδικες που έλαβε η άλλη πλευρά και να μην τις αποδεχτεί, κάτι που θα οδηγήσει σε δοκιμασίες εξουσίας », είπε.


Υποδεικνύοντας τα έξι στάδια του κύκλου εσωτερικής τάξης/αναταραχής, που καταλήγει σε εμφύλιο πόλεμο, ο Dalio ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο πέμπτο στάδιο: κακές οικονομικές συνθήκες και έντονες συγκρούσεις.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ