Παραιτήθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας της Οτάβα

 

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ottawa Police Chief Peter Sloly , παραιτήθηκε, τη 19η ημέρα της συνοδείας του κομβόι ελευθερίας στον πυρήνα του κέντρου της πόλης.


Σύμφωνα με τον Brian Lilley του Toronto Sun , η είδηση ​​προήλθε από μια «ανώτερη πηγή κοντά στην κατάσταση».


Ο αρχηγός της αστυνομίας αναμένεται να κάνει δημόσια ανακοίνωση αργότερα την Τρίτη, δήλωσε πηγή στο CBC News. Το CBC αργότερα ανέφερε ότι ο Σλόλι παραιτήθηκε λόγω κατηγοριών για εκφοβισμό και ασταθή συμπεριφορά.


Την περασμένη εβδομάδα, ο Sloly είπε ότι δεν υπήρχαν σχέδια να παραιτηθεί από αρχηγός της αστυνομίας, ενώ δήλωσε στο Newstalk 580 CFRA ότι «ήρθε εδώ για να κάνει μια δουλειά».


«Ήρθα εδώ για να κάνω μια δουλειά και θα την ολοκληρώσω μέχρι το τέλος», είπε, σύμφωνα με το CTV News. "Απολύτως αφοσιωμένοι, έχουμε μια εξαιρετική ομάδα εδώ, σπουδαίους αξιωματικούς, έχουμε εξαιρετικούς συνεργάτες στην πόλη. Θα το κάνουμε αυτό."


Ο Σλόλι ήταν αρχηγός της αστυνομίας στην Αστυνομική Υπηρεσία της Οτάβα από τις 28 Οκτωβρίου 2019


Ο αρχηγός της αστυνομίας επικρίθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον John Carpay του Κέντρου Δικαιοσύνης για Συνταγματικές Ελευθερίες, ο οποίος τόνισε τις προσπάθειες της αστυνομίας να συνεργαστεί με το GoFundMe για την αφαίρεση κεφαλαίων από τους οδηγούς φορτηγών του Freedom Convoy.


«Ο Chief Sloly κατηγορεί δημοσίως τους φορτηγατζήδες ότι εμπλέκονται σε «παράνομες» και «βλαβερές» δραστηριότητες και ότι προωθούν «μίσος» και «βία», αλλά δεν παρέχει παραδείγματα, γεγονότα ή συλλήψεις για να υποστηρίξει τις κατηγορίες του», έγραψε ο Carpay.


"Ο Αρχηγός ζητά να "αποκατασταθεί" η "τάξη" παρόλο που η "τάξη" δεν έχει χαθεί. Η ρητορική του χωρίς γεγονότα περιλαμβάνει αναφορά σε μια "ολοένα και πιο ασταθή" και "ολοένα και πιο επικίνδυνη" κατάσταση. Σαν να μιλά για ένα καταπιεστικό καθεστώς , ο Αρχηγός Σλόλι έχει επανειλημμένα ζητήσει να σταματήσει η άσκηση των θεμελιωδών ελευθεριών της έκφρασης, του συνεταιρίζεσθαι και της ειρηνικής συνάθροισης από τους Καναδούς στην πρωτεύουσά τους» , έγραψε.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ