Πυρηνική ενέργεια vs αιολικής και ηλιακής

 

Φαίνεται πως η κλιματική κρίση θα αναγκάσει την Αμερική να επανεξετάσει την πυρηνική ενέργεια... αφού η επίτευξη μηδενικών στόχων θα είναι πολύ πιο δύσκολη χωρίς αυτό  Σε αντίθεση με την αιολική και την ηλιακή ενέργεια, η πυρηνική ενέργεια μπορεί να παρέχει μια σταθερή πηγή ηλεκτρικής ενέργειας που δεν επηρεάζεται από τις αλλαγές του καιρού


Ο πυρηνικός σταθμός DIABLO CANYON βρίσκεται περίπου 200 μίλια βόρεια του Λος Άντζελες στην κεντρική ακτή της Καλιφόρνια. 


Οι δίδυμοι αντιδραστήρες του βρίσκονται ανάμεσα στον Ειρηνικό Ωκεανό στη μία πλευρά και στους σμαραγδένιους λόφους από την άλλη. Το μόνο εναπομείναν πυρηνικό εργοστάσιο του Golden State παρέχει σχεδόν το 9% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και αντιπροσωπεύει το 15% της παραγωγής καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας. 


Ωστόσο, παρά τους επιθετικούς κλιματικούς στόχους της Καλιφόρνια και την εθνική ώθηση για επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050, το Diablo Canyon πρόκειται να κλείσει μέχρι το 2025. Μια νέα έκθεση από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) αποκαλύπτει πόσο επιζήμια αυτό θα ήταν.


Το Diablo Canyon ξεκίνησε το 1985 και έκτοτε λειτουργεί χωρίς επεισόδια. Αλλά το εργοστάσιο δεν ήταν αδιαμφισβήτητο. Το Diablo βρίσκεται κοντά σε πολλά μεγάλα ρήγματα και οι ντόπιοι φοβούνται εδώ και καιρό ότι ένας σεισμός θα μπορούσε να προκαλέσει πυρηνική καταστροφή. 


Η Ρυθμιστική Επιτροπή Πυρηνικών της Αμερικής (NRC) διέταξε τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να αξιολογήσουν τους πυρηνικούς σταθμούς τους για πλημμύρες και σεισμικό κίνδυνο μετά την κατάρρευση στον πυρηνικό σταθμό Fukushima Dai-ichi στην Ιαπωνία το 2011. Το Diablo Canyon βρέθηκε ασφαλές

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ