Αυστραλία - Υπό κράτηση ο Novac Djokovic

 

Ο Τζόκοβιτς τέθηκε υπό κράτηση μετά τη σύλληψή του από την αυστραλιανή αστυνομία, εν όψει της προσφυγής του αύριο στο δικαστήριο. Η Αυστραλία δεν αφήνει κανένα λιθαράκι για να τον ταπεινώσει μπροστά στον κόσμο...ενώ ο  Σέρβος πρόεδρος κατηγορεί τον Αυστραλό πρωθυπουργό ότι «κακομεταχειρίζεται» τον Τζόκοβιτς


Ο Σέρβος σούπερ στάρ, αναμένεται να παραμείνει στο κέντρο κράτησης μεταναστών μέχρι να ολοκληρωθεί η υπόθεση


Ο Djokovic συνελήφθη το Σάββατο αφού οι Αυστραλοί αξιωματούχοι ακύρωσαν τη βίζα του για δεύτερη φορά. 


Ο 34χρονος Τζόκοβιτς προσέφυγε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας στη Μελβούρνη μετά την ανάκληση της βίζας του από τις αρχές μετανάστευσης.


"Σήμερα άσκησα την εξουσία μου σύμφωνα με το άρθρο 133C(3) του νόμου περί μετανάστευσης για να ακυρώσω τη βίζα που κατείχε ο κ. Novak Djokovic για λόγους υγείας και καλής τάξης, με τη βάση ότι ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να το πράξω", δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης Alex. 


Ο Τζόκοβιτς αναμένεται να σταλεί σε κέντρο κράτησης μεταναστών και να παραμείνει υπό κράτηση μέχρι να ολοκληρωθεί η υπόθεσή του.


Ο κορυφαίος παίκτης της παγκόσμιας κατάταξης είχε εγγυηθεί με απόφαση του δικαστηρίου ότι δεν θα απελαθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η υπόθεσή του.


Εάν το δικαστήριο ακυρώσει την απόφαση του Χοκ για την έκδοση βίζας, ο Τζόκοβιτς θα αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Όπεν που ξεκινά τη Δευτέρα.


Ο Τζόκοβιτς είπε στις 4 Ιανουαρίου ότι του είχε χορηγηθεί ιατρική εξαίρεση από τον εμβολιασμό για τον κοροναϊό, αλλά μετά την άφιξή του, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη ακύρωσε τη βίζα του επειδή δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις εισόδου για τον COVID-19.


Στη συνέχεια, στάλθηκε σε ξενοδοχείο κράτησης μεταναστών στη Μελβούρνη, ενώ ομοσπονδιακό δικαστήριο διέταξε την απελευθέρωσή του.


Η Αυστραλία επιβάλλει σε όλους τους παίκτες να έχουν εμβολιαστεί πλήρως για τον COVID-19 για να αγωνιστούν στο πρώτο μεγάλο τουρνουά τένις της χρονιάς.


Ο Τζόκοβιτς συμπεριλήφθη την Πέμπτη στην επίσημη κλήρωση για το τουρνουά.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ