Οι Καναδοί φορτηγατζήδες αντιδρούν κατά των εντολών Covid

 

Οι Καναδοί φορτηγατζήδες αντιδρούν κατά των εντολών Covid αποκλείοντας όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας από και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μια πινακίδα σε ένα φορτηγό γράφει: "ΕΝΤΟΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ"


Μετά τις αντιδράσεις των εργαζομένων, ο Καναδάς αναγκάστηκε να επιτρέψει στους μη εμβολιασμένους Καναδούς φορτηγατζήδες να περάσουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανατρέποντας την απόφαση που απαιτούσε από όλους τους φορτηγατζήδες να εμβολιάζονται κατά του κοροναϊού, ανακοίνωσε την Τετάρτη η συνοριακή υπηρεσία του Καναδά.


Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό είχε αντιμετωπίσει πιέσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το λόμπι των φορτηγών για να αποσύρει την εντολή εμβολίου για τους φορτηγατζήδες, που επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ το Σάββατο, λέγοντας ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε ελλείψεις οδηγών, να διαταράξει το εμπόριο και να αυξήσει τον πληθωρισμό.


Η Υπηρεσία Συνοριακών Υπηρεσιών του Καναδά (CBSA) δήλωσε ότι οι μη εμβολιασμένοι ή μερικώς εμβολιασμένοι Καναδοί οδηγοί φορτηγών που φτάνουν στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά θα εξακολουθήσουν να εξαιρούνται από τις απαιτήσεις προ της άφιξης, και μετά την άφιξη και τις απαιτήσεις καραντίνας.


Ωστόσο, οι φορτηγατζήδες από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να εμβολιαστούν ή θα επιστρέψουν στα σύνορα από τις 15 Ιανουαρίου, δήλωσε εκπρόσωπος της CBSA.


Πηγή της καναδικής κυβέρνησης είπε ότι η απόφαση ελήφθη για να διασφαλιστούν ομαλές αλυσίδες εφοδιασμού.


Η φιλελεύθερη κυβέρνηση του Τριντό είχε ορίσει την προθεσμία του Σαββάτου που απαιτούσε από όλους τους φορτηγατζήδες που εισέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιδείξουν απόδειξη εμβολιασμού στο πλαίσιο του αγώνα της κατά του COVID-19.


Με περισσότερα από τα δύο τρίτα των εμπορευμάτων των 650 δισεκατομμυρίων δολαρίων Καναδά (511 δισεκατομμύρια δολάρια) που διακινούνται ετησίως μεταξύ Καναδά και Ηνωμένων Πολιτειών να ταξιδεύουν στους δρόμους, ο κλάδος των φορτηγών είναι το κλειδί.


Η Canadian Trucking Alliance (CTA) είχε υπολογίσει ότι η κυβερνητική εντολή θα μπορούσε να αναγκάσει περίπου 16.000 διασυνοριακούς οδηγούς - το 10 % από αυτούς - να βγουν από τους δρόμους.


Η εντολή ήταν το πρώτο μέτρο πολιτικής που ελήφθη από την έναρξη της πανδημίας που θα μπορούσε να περιορίσει τη διασυνοριακή κυκλοφορία φορτηγών. Τα φορτηγά διέσχιζαν ελεύθερα τα σύνορα όταν τα σύνορα ήταν κλειστά για 20 μήνες, επειδή θεωρούνταν απαραίτητα για να διατηρηθούν ανοιχτές οι αλυσίδες εφοδιασμού.


Οι διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας οδήγησαν τον πληθωρισμό του Καναδά σε υψηλό 18 ετών τον Νοέμβριο και η Τράπεζα του Καναδά έχει δώσει σήμα ότι θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια μόλις τον Απρίλιο.


Το κόστος μεταφοράς ενός φορτηγού με φρούτα και λαχανικά από την Καλιφόρνια και την Αριζόνα στον Καναδά διπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας λόγω έλλειψης οδηγού, δήλωσε στο Reuters ο Steve Bamford, διευθύνων σύμβουλος της Bamford Produce, εισαγωγέας και εξαγωγέας φρέσκων φρούτων και λαχανικών με έδρα το Οντάριο. εβδομάδα.


Τα φρέσκα τρόφιμα είναι ευαίσθητα σε προβλήματα μεταφοράς εμπορευμάτων επειδή λήγουν γρήγορα.


Η κυβέρνηση Μπάιντεν θέλει οι οδηγοί φορτηγών σε εταιρείες με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους να εμβολιάζονται ή να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίες δοκιμές, μια πολιτική που έχει αμφισβητηθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Reuters


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ