Γερμανία - εμβολιαστική εκστρατεία μέσω...προβάτων!



 Οι Γερμανοί διστάζουν να προχωρήσουν σε επανειλημμένους εμβολιασμούς, με αποτέλεσμα τις τελευταίες εβδομάδες, οι κυβερνήσεις να έχουν αυξήσει περαιτέρω τις εκκλήσεις τους για τον εμβολιασμό των πολιτών τους, τόσο με τις αρχικές, όσο και με την αναμνηστική δόση.


Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, περισσότερα από 7 εκατομμύρια κρούσματα έχουν καταγραφεί στη Γερμανία από την έναρξη της πανδημίας  ενώ τουλάχιστον 112.000 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα εξαιτίας της νόσου.


Οι Γερμανοί λοιπόν αποφάσισαν να πείσουν τους δύσπιστους … μέσω των προβάτων, ρίχνοντας στην εκστρατεία του εμβολιασμού τα συμπαθή τετράποδα... 


Με περίπου 700 πρόβατα και κατσίκες, βοσκοί στο Schneverdingen στην Κάτω Σαξονία, παρουσίασαν μια σύριγγα μήκους 100 μέτρων για να διαφημίσουν τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού.

 

«Σκεφτόμουν τι μπορώ να συνεισφέρω στην καταπολέμηση της πανδημίας», είπε ο διοργανωτής της δράσης στο Heidekreis, Hanspeter Etzold. Το όλο θέμα είναι διαφήμιση για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού και απευθύνεται σε όσους είναι ακόμα αναποφάσιστοι. «Τα πρόβατα είναι τόσο συμπαθή ζώα, ίσως μπορούν να περάσουν καλύτερα το μήνυμα με αυτόν τον τρόπο», είπε ο Έτζολντ.



Ο διοργανωτής της δράσης, Χάνσπετερ Έτσολντ, που διοργανώνει εκδηλώσεις για τη σύσφιξη ομαδικών σχέσεων με εταιρείες, βοσκούς και ζώα, δήλωσε ότι στόχο είχε να πείσει εκείνους που εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι απέναντι στα εμβόλια.


«Τα πρόβατα είναι τόσο συμπαθητικά ζώα – ίσως είναι σε θέση να περάσουν καλύτερα το μήνυμα», δήλωσε στο Associated Press.


«Είμαστε μαζί σε αυτό, όλοι στον κόσμο, και μόνο μαζί μπορούμε να το ξεπεράσουμε», έγραψε ο Έτσολντ σε email προς την Washington Post την Τρίτη, προσθέτοντας ότι η «σύριγγα από πρόβατα» είναι μια δράση που ελπίζει να αγγίξει τους ανθρώπους σε συναισθηματικό επίπεδο.


Η αντισυμβατική κίνηση έρχεται σε μια περίοδο που πολλές χώρες επιχειρούν να επιταχύνουν τον εμβολιασμό των πληθυσμών τους, εν μέσω του πανδημικού κύματος που γέννησε η Όμικρον, εκτοξεύοντας τα κρούσματα τόσο στη Γερμανία, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.






Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ